Ministerstvo práce vytvorí pracovné miesta znevýhodneným osobám i osobám bez pracovných návykov
19 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) čoskoro predstaví pomoc pre znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie. Dlhodobo nezamestnané osoby budú podporené projektom vytvoreným Európskym sociálnym fondom prostredníctvom dotácií, poskytnutých našej koalícii vo výške 340 miliónov eur.

Erik Tomáš oznámil v relácii Rádia Slovensko informáciu o pripravovaných aktivitách, ktoré majú zvýhodniť postavenie dlhodobo nezamestnaných osôb, ktoré sú v tomto postavení kvôli svojmu nepriaznivému zdravotnému stavu. Rovnako sa bude ministerstvo zaoberať i osobami, nemajúcimi pracovné návyky. Sú to osoby, ktoré nedisponujú typickým postojom k pracovnému procesu a vedome sa do neho nechcú zapojiť.

„Štát, napríklad, dá zamestnávateľovi nejaké prostriedky na to, aby priamo vo svojej firme zamestnal, vychoval ho. Potom je tam, samozrejme, podmienka, nejaká udržateľnosť toho človeka v práci alebo daného pracovného miesta,“ “ vysvetlil problematiku Erik Tomáš.

Rezort práce pripravuje aj pomoc živnostníkom. Poskytne mu jednorazový príspevok, ak si založí živnosť, uvádza portál RTVS.

Erik Tomáš sa nezabudol vyjadriť aj k Tomášovi Hellebrandtovi, miláčikovi mainstreamu a martýrovi opozície

Minister vnútra sa zvykne vyjadrovať k veciam s pokojom a odstupom. Téma Tomáš Hellebrandt ho však pobúrila natoľko, že sa v relácii o 5 minút 12 nezdržal zdvihnúť mandle cynickému a ľahostajnému Trubanovi. Možno ho, ako ministra práce, nabrúsilo i to, že sa Truban svojho času vyjadril o bežnom pracujúcom človekovi ako o „hlupákovi.“

„Ak hovoríme niečo o pokrytectve Progresívneho Slovenska, tak ja vám poviem niečo o vašom pokrytectve,“ začal zostra Tomáš. „Vy sa tu zastávate všetkých paragrafov, ktoré by mali podľa vás „uľahčiť“ páchateľom trestných činov násilie na zdraví a na živote... pán Truban... čo urobil váš poslanec pán Hellebrandt? Pán Hellebrandt zatajil svoju infekčnú chorobu. Svoje infekčné ochorenie, ktoré ohrozuje zdravie a život pred zdravotným personálom, ktorý ho ošetroval. Áno, pán Truban, on ho zatajil!“ zaútočil Erik Tomáš na poslanca za stranu Progresívne Slovensko, ktorý sa zmohol iba na sklopenie očí... Marek Makara, moderátor relácie a priaznivec neoliberálov mu však okamžite skočil do reči a osopil sa, odkiaľ vzal takéto informácie... Asi mu nestačilo, že už mal raz namále a takmer musel opustiť rady pracovníkov RTVS.

Konanie "profesionála" z radov moderátorov RTVS však Erika Tomáša nezastavilo v ostrej kritiky smerovanej k progresívnym pokrytcom.

Erik Tomáš sa nenechal prerušiť a pokračoval v pranierovaní nezodpovedného Hellebrandta. Ten bol zástancom očkovania proti vírusu covid. Každého, kto sa k nemu postavil odmietavo, označil za nezodpovedného človeka, šíriaceho nebezpečný vírus. Svoju chorobu však v Žilinskej nemocnici nespomenul a dostal do smrteľného ohrozenia sestričku, ktorá sa poranila pri ošetrovaní Hellebrandta injekčnou ihlou, kvôli čomu na poslanca Hellebrandta nemocnica podala trestné oznámenie.

„Svojim konaním ohrozil Hellebrandt nevinné sestry a personál, dokopy to bolo sedem zdravotníkov!“ zvozil Erik Tomáš Trubana, pričom vôbec netajil svoje obrovské pobúrenie.

Vláda má na stole konkrétne problémy, ktoré treba riešiť. Momentálne je to nelegálna migrácia (VIDEO)
Matúš Šutaj Eštok považuje za nie príliš normálne, keď počas vládnutia Matoviča fungoval na Úrade špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic. Na scéne sa darilo prominentným kajúcnikom, ktorí ukradli stovky miliónov eur. Odmenou za spoluprácu, ktorú si... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik