Maďarské úrady ignorovali príchod amerických senátorov do Budapešti
19 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Delegácia amerických senátorov z oboch strán navštívila Budapešť v nedeľu 18. februára. Cieľom bolo presvedčiť maďarskú vládu, aby okamžite schválila žiadosť Švédska o vstup do NATO. Nikto sa však s Američanmi nestretol, píše agentúra Associated Press.

Senátor Tom Tillis na tlačovej konferencii na veľvyslanectve USA v Budapešti povedal, že maďarská dohoda s premiérom Viktorom Orbánom "urobí veľkú službu krajinám milujúcim slobodu po celom svete".

Žiadny z členov maďarskej vlády však pozvanie neprijal. Kongresmani Jeanne Shaheen a Chris Murphy vyjadrili sklamanie. Pozíciu Budapešti označili za "zvláštnu a znepokojujúcu".

Viktor Orbán by mohol podporiť členstvo Švédska v Severoatlantickej aliancii
Maďarský parlament by mohol už koncom mesiaca schváliť žiadosť Švédska o vstup do NATO. Podľa agentúry Reuters to dnes prehlásil maďarský premiér Viktor Orbán. Maďarsko je poslednou krajinou, ktorá dosiaľ švédsku žiadosť o členstvo v NATO... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik