Medvedevova NUKLEÁRNA HROZBA: Rusko vypustí CELÝ ARZENÁL na Londýn a Washington, ak...
20 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Medvedev varuje Západ, aby sa nesnažil o ukrajinské víťazstvo. Varuje, že by to viedlo k jadrovým útokom na Kyjev, Berlín, Londýn, Washington, ako aj k apokalyptickej občianskej vojne v Rusku s „desiatkami miliónov“ mŕtvych, informuje americký portál Breitbart.

Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev, ktorý bol tiež bývalým predsedom vlády a prezidentom Ruska, pohrozil západným metropolám „celým strategickým arzenálom“ ruských jadrových zbraní. Medvedev, pre ktorého absolútne nič nie je príliš malé na to, aby si vyžadovalo jadrovú reakciu, hovoril o nádeji Ukrajiny získať späť svoje územie, ktoré je v niektorých prípadoch okupované Ruskom už takmer desať rokov.

Rusko zmenilo svoju ústavu a teraz považuje tieto oblasti – Krym, Doneck, Luhansk, Cherson a Záporožie – za plnohodnotné časti Ruskej republiky. Pokus posunúť hranice späť tam, kde boli predtým, si vyžiada masívnu odvetu, uviedol Medvedev vo svojej najnovšej hrozbe v nedeľu, čím dal jasne najavo, že západné štáty, ktoré Ukrajine pomáhajú zbraňami, vníma ako legitímne ciele.

Povedal: „Pokusy vrátiť Rusko k hraniciam z roku 1991 povedú len k jednej veci. Do globálnej vojny so západnými krajinami s využitím celého strategického arzenálu nášho štátu. V Kyjeve, Berlíne, Londýne, Washingtone."

Medvedev opäť varuje pred apokalypsou
"Apokalypsa. Koniec všetkého". Scenár priameho stretu RF s NATO. Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev komentoval početné vyhlásenia západných politikov o potrebe pripraviť sa na priamu konfrontáciu s Ruskom. Vyjadril názor, že... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Milan Laca

Ustúpte, kým nebude neskoro!

Medvedev tvrdí, že „krásne historické miesta“ budú zničené ruskými jadrovými zbraňami, a navrhol, že by bolo lepšie, keby sily, ktoré sa snažia odvrátiť ruskú vojnu proti Ukrajine, ustúpili, „kým nebude príliš neskoro“. V ďalšej diskusii o dôsledkoch toho, že Západom podporovaná Ukrajina si vzala späť svoje zákonné územie, Medvedev hovoril o tom, ako by opätovná strata novodobytého územia mohla priviesť Rusko do občianskej vojny.

V komentároch, ktoré možno smerovali k domácemu publiku, pokračoval Medvedev podľa ruských štátnych médií: „Priamy a nezvratný kolaps súčasného Ruska... násilná občianska vojna s konečným zmiznutím našich krajiny z mapy sveta. Desiatky miliónov obetí. Smrť našej budúcnosti. Kolaps všetkého na svete."

Dmitrij Medvedev, foto: Getty Images

V prípade takýchto nepokojov Medvedev opäť varoval Západ, že demotivácia Ruska od spustenia jadrových zbraní sa vyparí.

Napriek týmto hrozbám Medvedev v nasledujúcich pondelňajších vyjadreniach tiež tvrdil, že verí, že víťazstvo by malo prísť čoskoro. Povedal, že ruská vojenská sila je rovnaká ako ktorákoľvek iná na svete a že Rusko je silná krajina „[pretože] vieme, ako vyhrať“.

Medvedevove poznámky o jadrovej vojne sú pokračovaním jeho divokých hrozieb voči západným mestám, ktoré s určitou frekvenciou vyslovuje v súvislosti s vývojom vo vojne na Ukrajine. 

Desaťročná bašta Avdijivka PADLA! Ukrajinci utekajú. NIET INEJ CESTY "VPRED"
Existuje len plán A! Lídri obrany sa obávajú zlyhania na Ukrajine. Desaťročná bašta Avdijivka cez víkend padla, čím Kremeľ získal prvé veľké dobytie od mája. Predtým, ako ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zmenil vedenie na vrchole armády... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik