Európski poľnohospodári sú na nohách! Protesty v Čechách prišli podporiť i poslanci z Europarlamentu (VIDEO)
20 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Európa povstáva! Poľnohospodári sa postavili bludom z pier eurobyrokratov. V Prahe na konferencii sa stretli zástupcovia štátov Európskej únie, pracujúci v Europarlamente. Hovoril s nimi aj Milan Uhrík. Prišiel podporiť i protestujúcich poľnohospodárov, pričom bol nadšený ich aktivitou a bojom za ich práva. České mainstreamové médiá tento protest označili za pochody, príbuzné našim „dezolátom“.

Milan Uhrík a jeho kolegovia z hnutia Republika podporil protesty českých poľnohospodárov. Spomenul i slovenských poľnohospodárov, ktorí začali protestovať v mene svojich záujmov a vyjadril sa k ich činnosti s nadšením.

Poľnohospodárom vadí predovšetkým nezmyselná až idiotská politika Bruselu, politika tzv. Green Dealu. Poľnohospodári sa vyjadrili k nezmyselným európskym kvótam, nútiacim poľnohospodárov používať elektrotraktory. Ide o zníženie používania pesticídov na nezdravú úroveň, čo v konečnom výsledku znamená, že poľnohospodári budú musieť postrekovať svoje obilniny viacerými postrekmi. To spôsobí opačnú situáciu, keď sa dostane do potravín ešte viac chemických zložiek ohrozujúcich zdravie konzumentov.

Brusel potrebuje radikálnu zmenu vo vedení. Obsadzujú ho staré štruktúry

Takáto byrokracia sa nedá označiť inak, ako nezmysel odtrhnutý od reality. Brusel si však tento nezmysel dovolil uvaliť autoritárskym spôsobom na celú Európu. Protesty však dokázali, že ľuďom sa otvárajú oči a chopia sa činu. Je treba, aby sa bruselská politika zmenila a je rovnako nutné, aby na top pozíciách Európskej únie zostávali tí istí papaláši, tie isté staré štruktúry, schvaľujúci ďalšie a ďalšie hlúposti ako na páse.

Milan Uhrík tiež podotkol, že je dôležité, aby sa únia začala viac zaujímať o problémy jej členov, nie iba o dobro ukrajinských obchodníkov s nekvalitným poľnohospodárskym tovarom, ktorí okrádajú našich vlastných producentov obilnín, našich vlastných poľnohospodárov.

EÚ uprednostňuje záujmy Ukrajiny pred problémami svojich členských štátov (VIDEO)
Európska únia preferuje záujmy Ukrajiny pred záujmami štátov, ktoré sú jej skutočnými členmi. Katarina Roth Nevedalová zdôraznila, že je treba vnímať zodpovednosť EÚ predovšetkým voči občanom EÚ. Všetko ostatné je druhoradé. Spochybnila prehľad... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik