VIDEO! OBYVATELIA BRATISLAVY ZÚRIA!
18 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Prípadov vandalizumu v centre Bratislavy pribúda. Na sociálnej sieti sa objavilo ďalšie video, v ktorých skupina mladých ľudí vrieska a močí na verejnosti, priamo v obytnej zóne. Polícia vraj nekoná. Tá žiada občanov o spoluprácu.

Bezradnosť. Slovo, ktorým sa dá opísať situácia v akej sa ocitli občania niektorých častí Bratislavy. Rušenie nočné kľudu, výtržníctvo, močenie na verejnosti, krik a bitky sú v meste podľa nich na dennom poriadku. 

“Je frustrujúce, ako každú noc, dokonca aj počas pracovných dní, okolo 3. hodiny ráno na uliciach kričia a močia opití ľudia a zdá sa, že polícia s tým nič nerobí. Snažíme sa zaspať, no neustále nás budia tieto indivíduá a hlasná hudba z barov so zvýšenou hlasitosťou. Zavolali sme políciu, ale tá nikdy nezasiahla,” napísal jeden z obyvateľov.

“Myslím, že problém je v tom, že bary a kluby sa zatvárajú o 12. Takže ľudia idú von potom. Ak by boli stále otvorené, zostali by tam. Ľudia sa potrebujú stretávať a žúrovať, čo je v Bratislave ťažké. Radšej by som mal všetkých v krčme, ako toto na ulici. Na druhej strane sa očakáva, že v centre mesta budú párty a otvorené kluby. Keď som bol v Taliansku, ľudia sa smiali a tancovali až do rána. A áno, ľudia sa na nich pozerali z okien a bavili sa,” vyjadril sa aj iný obyvateľ, podľa ktorého je riešenie iba jedno:

“Ak chcete ticho, riešením nie je uzavrieť nočný život, ale presunúť sa do tichšej oblasti. Mesto musí ponúkať možnosti pre každého. Uzavretie centra mesta na spanie namiesto rušného nočného života, ktorý generuje zisk a napĺňa potreby, nie je dobré riešenie (viem, že konzervatívne strany sa snažili všetko zavrieť)".

Polícia v súvislosti s prípadom, ktorý sa objavil na sociálnej sieti ale neeviduje žiadne podania, ani podnety.

"Touto cestou občanov vyzývame, ak sú svedkami alebo priamo obeťami protiprávneho konania, aby bezodkladne informovali políciu na bezplatnej linke 158,” uviedla hovorkyňa Jana Šimunková pre regiony.sk.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME

Zuzana Čaputová prehovorila o novele Trestného zákona, šéfa SIS už ona zrejme nevymenuje
Prezidentka Zuzana Čaputová odmieta, že by s Ústavným súdom (ÚS) SR komunikovala o svojom podaní pre novelu Trestného zákona. Podľa svojich slov nemá žiadnu istotu, ako súd rozhodne. Zároveň namieta spochybňovanie ústavných sudcov, hovorí o útoku... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik