Rusko použilo ďalšiu zo svojich zázračných zbraní
18 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Počas nedávneho masívneho raketového útoku na ukrajinskú infraštruktúru ruská armáda použila najnovšie riadené strely Kh-69. Raketa Kh-69 je už dlho vo vývoji, ale totálna rusko-ukrajinská vojna zvýšila potrebu presných zbraní dlhého doletu a proces vývoja a výroby sa zjavne zrýchlil, uvádza portál RBC-Ukraine.

Vo februári minulého roka Medzinárodný inštitút pre strategické štúdie uviedol, že KH-69 je "pravdepodobne v súčasnej dobe v záverečných fázach vývoja alebo vstupu do výroby". Nedávno ukrajinský telegramový kanál "Polkovnyk GSh" zverejnil fotografiu fragmentu rakety Kh-69, ktorá bola zostrelená počas masívneho raketového útoku 7. februára.

O použití troch rakiet tohto typu informoval aj ukrajinský zdroj monitorovania leteckých hrozieb. V ten istý deň Rusi použili pri útoku na Kyjev aj ďalšiu novú zbraň, protilodnú raketu Zirkón.

Zázračné zbrane opäť v akcii.

Ostreľovanie 7. februára Médiá informovali, že Rusko mohlo použiť protilodnú hypersonickú raketu ZM22 Zirkon počas raketového útoku na Kyjev ráno 7. februára. Fotografie trosiek zverejnené na sociálnych sieťach naznačujú, že bola použitá uvedená raketa.

Najmä jedna z fotografií zobrazuje označenie "3M22" na troskách. Tento nápis zodpovedá označeniu tejto konkrétnej rakety, ktorá sa spolu s ruskou Kh-47 Kinžal nazýva aj Putinova takzvaná "Wunderwaffe" – zázračná zbraň.

Ruské "Cirkony" vydesili Ameriku. Panika v USA!
Ruské Cirkony sú nočnou morou pre Biely dom. Americká administratíva protestuje. Potom, čo americká vojenská rozviedka zverejnila túto správu, predstavitelia Bieleho domu sa dostali do úplnej hystérie. Už ich máme pred dverami! Tu je malý... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik