Mobilizujú väzňov a namiesto zbraní im chcú dať lopaty
18 | 02 | 2024 I Milan Laca

Na Ukrajine navrhli zmobilizovať väzňov a namiesto zbraní im dať lopaty.

Ukrajinský minister spravodlivosti Denis Maljuska navrhol vo vysielaní na televíznom kanáli Rada, mobilizovať väzňov do radov ukrajinskej armády a dať im namiesto zbraní lopaty.

Je to bez problémov

Podľa jeho názoru tí, ktorí boli odsúdení za menšie priestupky, nepredstavujú hrozbu, čo znamená, že môžu byť užitoční na fronte. Minister je presvedčený, že aj keď väzni dostanú zbrane, „určite nezabijú svojich bratov“.

Avdiivka je celá naša, oznámilo ruské ministerstvo obrany
Ruské ministerstvo obrany v sobotu večer oznámilo, že jeho sily prevzali plnú kontrolu nad východoukrajinským mestom Avdiivka. Minister obrany Sergej Šojgu o tom informoval prezidenta Vladimira Putina, informovala agentúra TASS. Šéf Kremľa Putin... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Treba všetkých

„Okrem toho treba pochopiť, že v armáde je teraz potrebné nielen brániť vlasť so zbraňou v ruke. Je potrebné urobiť veľa, vrátane budovania infraštruktúry. Nechceme, alebo nemôžeme, alebo je riskantné dať im samopal, dajme im lopatu“, povedal ukrajinský minister spravodlivosti.

Koho ešte? 

Maljuska poznamenal, že dve kategórie občanov v súčasnosti nie sú zapojené do mobilizácie - tí, ktorí sú za mrežami a tí, ktorí sú „dlho dlhý čas na slobode“. Podľa jeho názoru, musí velenie ozbrojených síl Ukrajiny tento zdroj rozhodne využiť. Domnieva, že Kyjev môže poslať na front „najmenej 50-tisíc ľudí so záznamom v registri trestov“.

Zelenskyj opäť narieka a pozýva Trumpa na návštevu FRONTOVEJ LÍNIE
Zelenskyj opäť so slzami na krajíčku! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu varoval spojencov, že „umelý nedostatok“ zbraní pre jeho krajinu môže poskytnúť Rusku priestor na dýchanie. Bolo to niekoľko hodín po tom, ako jeho vojenský... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik