Minister Tomáš Hellebrandta nešetril! Ohrozil zdravotnú sestru smrteľne nebezpečnou chorobou
18 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Zdravotná sestra pri ošetrovaní ex-poslanca Tomáša Hellebrandta, u ktorého sa dá hovoriť o imunite iba v kontexte poslaneckého mandátu sa takmer nakazila smrteľným vírusom. Hellebrandt sa pričinil neoznámením svojej choroby o ďalšiu nepríjemnosť. Z tejto však ide mráz po chrbte. A, bohužiaľ, nielen jemu.

Kazateľ zdravotnej zodpovednosti, očkovania a šíriteľ umelej inteligencie pri svojom ošetrovaní spôsobil sestričke pri svojej nemotornosti zranenie. Tancovať evidentne vie, spolupracovať so zdravotným personálom nie. A to by mal človek infikovaný najnebezpečnejším vírusom, teda HIV, už dávno vedieť.

Fakt, že je nakazený práve touto kvapôčkovou infekciou zverejnil člen Progresívneho Slovenska, stelesnené parlamentné fiasko až po spomínanom incidente, čo potvrdil aj v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš.

Hellebrandt, rezignujúci na post poslanca Národnej rady o svojej diagnóze nikomu nepovedal.

Onedlho na to predseda vlády Robert Fico zo strany Smer – SSD požiadal na sociálnej sieti poslancov PS, aby vysvetlili odchod Hellebrandta. Robert Fico sa vyjadril v tom zmysle, že jeho odchod mohol súvisieť s trestným oznámením, ktoré na neho podala žilinská nemocnica. Hellebrandt sa snažil vykúpiť zo svojej viny tvrdením, že „svojim konaním nikoho v nemocnici neohrozil,“ hoci ani ošetrujúcemu personálu nepovedal, aké je nebezpečné človeka nakazeného Hepatitídou C a vírusom HIV ošetrovať.

Neinfekčne infekčný Hellebrandt nie je pre nikoho ohrozením. Kto by mu neveril...

Už len predstava, že sedíte dennodenne v parlamente pri niekom, kto trpí smrteľne nebezpečnou chorobou nie je ideálnou predstavou ako stráviť pracovný deň. Skrátka, moralista, jedna radosť.

Ochorenie HIV bolo Hellebrandtovi diagnostikované už pred pätnástimi rokmi, vďaka liečbe mimo Slovenska je už vraj „neinfekčný“. Nie príliš presvedčivý argument. Sám Tomáš Hellebrandt sa vyjadril, že z toho „vyvodil politickú zodpovednosť tým, že sa vzdal svojho mandátu poslanca.“ 

Tomáš Hellebrandt sa vo svojom statuse vyjadril, že „nevedel, že musí v nemocnici svoju diagnózu aktívne hlásiť.“ Rovnako vraj nechcel, aby tento fakt bol zneužitý v politickom boji. Vraj...

Zdravotná sestra utrpela zranenie pri ošetrovaní biologickej zbrane Hellebrandt

Sestrička, ošetrujúca Tomáša Hellebrandta sa pichla injekčnou ihlou. Určite, keby ju Tomáš Hellebrandt vopred upozornil o svojom ochorení, konala dôslednejšie. Práve to je dôvod, prečo proti nemu podala trestné oznámenie Žilinská nemocnica, čo potvrdila aj Žilinská krajská prokuratúra. Zatiaľ ale nie je objasnené, čo v danom trestnom oznámení stojí.

Truban hovorí reči, ktoré by mal počúvať ten, čo seno žerie

Michal Truban, podpredseda hnutia Progresívne Slovensko sa k téme vyjadril: „Hellebrandt nebol infekčný, pretože nebol infekčný.“ Veľmi charakteristická rétorika pre Cicera Progresívneho Slovenska. „Neohrozoval reálne tých ľudí. Mal to nahlásiť, neurobil to, priznal si chybu a odstúpil,“ povedal Truban.

Následne prirovnal smrteľné nebezpečenstvo, hoci sa to snaží vehementne poprieť s „nehodou“ Andreja Danka, ktorá je tak nehorázne nafukovaná zo strany slniečkárov, až to už ani nie je smiešne.

Harabin o Hellebrandtovi: O šírení vírusov hovorí práve šíriteľ vírusu (VIDEO)
Kandidát na prezidenta Štefan Harabin si vo svojom videopríhovore na otázku, kto je Tomáš Hellebrandt (PS) aj odpovedá. Vlastne s úmyslom objaviť odpoveď na túto otázku si klikol na Facebook bývalého poslanca. Tam objavil takmer tri roky starý... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Eka Balašková

V Hellebrandtovi sa náhle „ozvalo svedomie“ a ohradil sa. „Vy to porovnávate s nehodou a poškodením semaforu?“ Trestné oznámenie na Tomáša Hellebrandta je teda podané a ďalšie podal mimovládny Inštitút ľudských práv, ktorý požaduje, „aby sa prešetrilo, ako sa informácia o zdravotnom stave exposlanca dostala na verejnosť a či súhlasil s tým, aby nemocnica robila testy na HIV.“ Táto protiofenzíva je odsúdeniahodná, no zo strany mimovládnych organizácií nič racionálne ani nemožno čakať.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik