Zoroslav Kollár vytiahol z rukáva riadny tromf: PODAL SI MATOVIČA! (VIDEO)
17 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Igor Matovič je klamár, ktorý si neváži voličov! Slúžia mu len na naplnenie osobných ambícií. Skonštatoval to vo svojom najnovšom videu podnikateľ a právnik Zoroslav Kollár. A diváci sa nemusia obávať, lebo to je iba úvod, v ktorom chce poukázať na jeho osobný charakter a najmä na to, ako sa správa k občanom Slovenska.

Kollár by mohol byť spokojný. Potvrdila sa ďalšia z informácií, ktoré priniesol vo videopozdrave Borisovi Kollárovi (Sme rodina) číslo 12. Multioteckovi do zoznamu potomkov čoskoro pribudne ďalší. Počítať ich už asi nemá význam, no Zoroslav Kollár tvrdí, že ich je 18. Svojim tvrdením potreboval diváka upozorniť, že to, čo vo svojich videách hovorí, má veľmi dobre podložené. Tentokrát sa  zameral na celkom iného človeka zo súčasnej opozície – Igora Matoviča (bývalé OĽaNO). Jeho video nesie názov Pozdrav Igorovi Matovičovi č. 1.

V najnovšom videu sa teda dozvieme, že Igor Matovič je klamár, ktorý si neváži voličov. Slúžia mu len na naplnenie osobných ambícií. Kollár varuje, že týmto videom môže byť niekto sklamaný, veď o Matovičových kauzách, o ktorých sa vie len verejne, by sa dalo natočiť veľa videí.

PROGRESÍVCI I KORČOK TO PREPÍSKLI! Kritika už aj od vlastných (VIDEO)
Už zhruba týždeň na Slovensku prebiehajú dve paralelné predvolebné kampane. Prezidentská a do volieb do Európskeho parlamentu. V tej pôsobia politické strany, kým v prezidentskej len jednotliví kandidáti. A tu je problém, ktorý si všimla aj... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

„Toto je iba úvod, v ktorom chcem poukázať na jeho osobný charakter a najmä na to, ako sa správa k občanom Slovenska,“sľubuje podnikateľ a právnik Kollár. Podľa neho sa Matovič k svojim voličom správa, ako k šachovým figúrkam. Keď ich potrebuje, využije ich, ale akonáhle ich nepotrebuje, sú obetované.

Videom však Kollár chce poukázať na konkrétny vleklý súdny prípad, kde sa koniec ani len nečrtá. Verejnosť by však mala vedieť, ako sa štátni úradníci, či politici správajú voči bohatým podnikateľom a ako sa správajú k bežnému človeku. „Ako k obťažujúcemu hmyzu,“konštatuje Kollár.

Na podnikateľa, o ktorom vo videopozdrave Igorovi Matovičovi Kollár hovorí, sa hodí výrok Honoré De Balzaca: „Za každým veľkým majetkom sa skrýva zločin“. Jeho meno je Milan Fiľo. Starší si pamätajú, že to bol jeden z najväčších privatizérov z Mečiarovej doby. V SCP Ružomberok je dodnes minoritným akcionárom. Kollár tu konštatuje, že na príklade SCP vidno, ako veľmi výhodný je biznis so štátom – za desaťročia obchodovania so štátom bola táto spoločnosť zvýhodňovaná tak, že zarobila desiatky miliónov eur. To však nie je témou tohto videa.

Fiľo za 67-percentný kontrolný balík získal za približne miliardu slovenských korún. Ponuka rakúskeho investora bola zhruba päťnásobná.

„Nízku cenu mala kompenzovať zásadná podmienka privatizačnej zmluvy – odovzdať 15 percent akcií z nadobudnutého majetku zamestnancom SCP,“dopĺňa Kollár s tým, že sa to dodnes nestalo a drobní akcionári neboli nikdy vyplatení. Ich podiel mal podľa odhadu hodnotu zhruba 1,5 miliardy korún. Neprišlo však ani k vráteniu majetku štátu v dôsledku neplnenia dohody a drobní akcionári, takmer 4-tisíc ľudí sa s Fiľom dodnes súdia.

SNS apeluje na zdravý rozum: Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku
Keď bojuje rozum s prozápadnou propagandou! Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL, apeluje SNS na zdravý rozum. Slovenská národná strana navrhne na parlamentnej úrovni... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

„Milan Fiľo pochopil, že dobré vzťahy s politikmi sú pre jeho úspech kľúčové. A tak si systematicky budoval dobré vzťahy s politikmi a zároveň sa snažil sám seba vo verejnosti prezentovať v pozitívnom svetle a budovať si obraz filantropa,“približuje Kollár s tým, že Fiľo mal dobré vzťahy s ľuďmi, ako Ján Ľupták, Vladimír Poór, či šéf Fondu národného majetku Štefan Gavorník. Práve vďaka podobným kontaktom sa Fiľovi celé desaťročia v rozpore so zmluvou darilo.

„Vojna“ medzi takmer štyrmi tisíckami oklamaných ľudí, ktorí v SCP odpracovali celé desaťročia začala v roku 2016, kedy ich prípad prevzal právnik Pavol Korytár. Spravodlivosť po Slovensky však praje tomu, kto má peniaze a kšeft so štátom, teda pánovi Fiľovi. Ten pre istotu aj so svojim majetkom ušiel do Čiech. Kollár v tom celom nevidí logiku, lebo Fiľo keby každému z oklamaných ľudí vyplatil aj desaťtisíc eur, nebol by v strate – podľa časopisu Forbes by vyplatená suma nedosahovala ani desať percent Fiľovho majetku.

Fiľove dobré vzťahy s politikmi boli natoľko pevné, že štát zaplatil advokátskej kancelárii za to, aby „prehral“ súdny spor s Fiľom. „Bolo to podľa mňa úplne chrapúnske správanie, pretože nik sa nezastal bežných ľudí,“dodáva Kollár. Objavil sa však Daniel Lipšic a Igor Matovič. Tí sa, ako OĽaNO postavili práve za záujmy týchto ľudí. Na archívnom videu Matovič hovorí o tom, že premiér sa nemôže tváriť, že nevidí podvod na tých takmer štyroch tisíckach ľudí, potencionálnych voličoch Matoviča. Po voľbách v roku 2020 prišla otočka o 180°.

„Pán Matovič už oklamaných voličov nepotreboval. Milan Fiľo si zase našiel cestičky k vládnucim politikom. Ako prvý a možno jediný prispel obrovskou sumou – 500-tisíc eur do úplne nezmyselného a najmä neúspešného fondu, ktorý vytvoril Igor Matovič. Dá sa to nazvať korupciou?,“ kladie otázku právnik. Pravdou ale je, že Matovič sa odvtedy Ružomberčanov nezastal a Dalniel Lipšic Fiľa zastupoval. Pri Matovičovom predvolebnom turné po Slovensku sa jeden z oklamaných aj pripomenul.

Prízraky parlamentnej revolúcie: Tupamaros Matovič, Hlina a Cigániková
Uplynulo už pekných pár rokov od oných romantických chvíľ, keď si Alojz Hlina a Igor Matovič spoločne prenajali karavan s jednoznačne stanoveným cieľom, aby v čo najkratšom čase na spoločnej ceste po Slovensku sústredeným úsilím a koncentráciu... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

„Som presvedčený, že keby OČTK po voľbách 2020 postupovali voči pánovi Fiľovi tak razantne, ako v iných prípadoch, tak by pán Fiľo namiesto Prahy užíval pohodlie iného mesta a miesta,“ hovorí Kollár a sľubuje aj vysvetlenie, kto Fiľovi pomáhal „upratať“ všetky trestné oznámenia.

Daniel Lipšic podozrieval Kollára, že zastupuje poškodených. Nebolo to tak, no Kollár sľubuje, že urobí všetko, čo je v jeho schopnostiach, aby bola spravodlivosť dosiahnutá. „Politika je naozaj panské huncútstvo. Politici vás hodia cez palubu, keď vás už nepotrebujú,“ uzatvára Kollár s odkazom oklamaným, že ešte nič nie je stratené.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik