PROGRESÍVCI I KORČOK TO PREPÍSKLI! Kritika už aj od vlastných (VIDEO)
17 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Už zhruba týždeň na Slovensku prebiehajú dve paralelné predvolebné kampane. Prezidentská a do volieb do Európskeho parlamentu. V tej pôsobia politické strany, kým v prezidentskej len jednotliví kandidáti. A tu je problém, ktorý si všimla aj mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS).

„Opozičná strana Progresívne Slovensko spustila mobilizačnú kampaň Nemôžu mať všetko postavenú na obave z úplného ovládnutia štátu koalíciou. Ide o kampaň spojenú s júnovými eurovoľbami a strana ju aj účtuje na transparentnom účte k týmto voľbám. Najväčším výdavkom v kampani sú zatiaľ bilbordy za 45-tisíc eur na február a marec, ktoré si strana objednala cez reklamnú agentúru Unimedia,“ uvádza TIS v statuse na svojom Facebooku. Pripomína, že o ovládnutí štátu hovorilo PS doposiaľ v súvislosti s prezidentskými voľbami.

O tom, že súčasná koalícia nemôže mať aj post prezidenta hovoril Michal Šimečka už v čase, keď sa o kandidatúre Petra Pellegriniho len špekulovalo.

Šimečka reaguje na Pellegriniho: TOTO NEDOPUSTÍME! (VIDEO)
Michal Šimečka reaguje na vyhlásenie Petra Pellegriniho k termínu prezidentských volieb: "Nemôžu mať všetko!" Korčok je podľa lídra progresívcov najlepší kandidát na prezidenta a Progresívne Slovensko urobí VŠETKO, aby sa ním aj... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Kým slogan „Nemôžu mať všetko“ slúžilo len pre prezidentskú kampaň, bolo to podľa TIS v poriadku. Lenže prichádzajú eurovoľby a rovnaký slogan sa objavuje aj na plagátoch. Využívanie jednej kampane na obe voľby by mohlo byť z hľadiska zákona problematické.

„Kampaň Nemôžu mať všetko ani vizuálne, ani obsahovo nevyslovuje podporu žiadnemu kandidátovi na prezidenta, ani nevyzýva na účasť v prezidentských voľbách, preto náš postup považujeme za zákonný,“napísala pre TIS hovorkyňa strany Tereza Mikáčová.

„Progresívne Slovensko vedie kampaň pre voľby do Európskeho parlamentu, v rámci ktorej zvolilo komunikáciu pod heslom ‚Nemôžu mať všetko‘ aj so zreteľom na negatívnu odozvu európskych inštitúcií na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku a avizované možné sankcie,“ napísala hovorkyňa s tým, že kampaň pre žiadneho prezidentského kandidáta PS nerobí.

Facebook / TIS

„V Transparency sa domnievame, že PS využila špecifickú situáciu súbehu dvoch kampaní, s ktorou sa zákon bližšie nezaoberá. Čiastočne tak obišla aj nové pravidlo, ktoré po posledných prezidentských voľbách v roku 2019 zakázalo vedenie kampaní v prospech prezidentských kandidátov inými subjektami,“ upozorňuje TIS s tým, že aj Robert Fico avizoval demonštráciu na Pellegriniho podporu.

VRAJ KONZERVATÍVNE KDH MÁ TIP NA PREZIDENTA: Svojim voličom odporúča voliť liberála
Opozičné KDH odporúča voliť za prezidenta v tohtoročných voľbách kandidáta Ivana Korčoka. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH to uviedol predseda hnutia Milan Majerský. "Rada KDH v prezidentských voľbách odporúča voliť Ivana Korčoka, ktorý sa v... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik