Novinky u Šimečkovcov: POZOR, LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! (VIDEO)
17 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Mne nevadí, že ľudí urážam, niekedy je to moje poslanie, hovorí tata Šimečka. Reaguje tak na trestné oznámenie (TO), ktoré na neho za jeho výroky podali na Generálnej prokuratúre vedúci Úradu vlády Juraj Gedra, poslanec Richard Glück, premiérov poradca Erik Kaliňák a štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (Smer-SSD). Nezávislého novinára z Denníčka N si oproti sebe posadila jeho kolegyňa, Monika Tódová, aby jej povedal, čo si o štvorici zo Smeru myslí. A hoci sa všetci v červených denníkoch oháňajú slušnosťou, Šimečka starší to dal na hulváta.

Trestné oznámenie bolo podané vo štvrtok, 15. 2. priamo na Generálnej prokuratúre. Novinár Šimečka o štvorici, ktorá TO podala, hovorí, ako o gardistoch, či zväzákoch z 50-tych rokov. Robert Fico je podľa neho zbabelec, ktorý svojou zbabelosťou infikuje celý národ s tým, že aj potreba mieru je len zbabelosť. Nevyhli sa ani smrti Navaľného. Keďže Rusko je podľa neho teroristický štát stalinistického typu, Šimečka sa môže domnievať, že ho aj zabili, veď Putin to možno pred voľbami potrebuje.

Trestné oznámenie

Strana Smer na novinára Martina Šimečku za jeho výroky o premiérovi a zbabelom národe vo štvrtok, 15. februára podala na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie. Dôvodom je možný trestný čin hanobenia národa. Štvorica zo Smeru o skutočnosti informovala na improvizovanej tlačovej besede priamo pred GP.

VIDEO! SMER SSD ohlásil ZMENU TÉMY: TRESTNÉ OZNÁMENIE SA PODÁVA NA "TATU" ŠIMEČKU
Poslanecký klub strany SMER - SSD oznámil tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutočnILA dnes, t. j. vo štvrtok 15. februára o 10.00 h v tlačovom centre Národnej rady SR, Námestie A. Dubčeka č. 1 v Bratislave. Tesne pred jej uskutočnením došlo k zmene... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ako zväzáci, či gardisti

„Mladí vlci v tej svorke majú alfa-samca, ale tí mladí sa predháňajú. Chcú získať jeho pozornosť, navzájom sa burcujú k tomu, aby boli čo najagresívnejší,“myslí si novinár o štvorici mladých politikov, ktorých prirovnáva k najagresívnejším zväzákom z 50-tych rokov. Rovnakú typológiu vidí aj v mladých gardistoch, ktorí si kariéry budovali podobným spôsobom.

Kto je hlavný zbabelec

Monika Tódová sa na priamo svojho kolegu pýta, či nechcel povedať, že hlavným zbabelcom je Robert Fico, keďže Šimečka práve jemu vyčíta, že „sa bál“ ísť priamo do Kyjeva.

„Áno, v princípe ma pobúril spôsob, akým hovoril o Ukrajine, že to nie je suverénny národ a sám sa neodváži ísť do Kyjeva. Zelenského označuje za šaša a komedianta. To je prejav strašnej zbabelosti,“odpovedá Šimečka s tým, že v porovnaní s Ukrajincami podľa neho tým zbabelým národom sme.

„To tak je, jednoducho to keď vidíš, ako tých Ukrajincov obdivujú, ako odvážny národ, ktorý bojuje s oveľa väčším nepriateľom,“  dodáva Šimečka s tým, že Ukrajinci to majú v krvi.

Urážky ako poslanie

Fico však podľa neho chce svojou zbabelosťou nainfikovať celý národ. Presne o tom je podľa Šimečku mierový názor väčšiny Slovákov. Fico podľa neho hovorí, že ani Ukrajina sa nemá vzdať a podrobiť sa tomu silnejšiemu.

„On hovorí: Buďte zbabelí, je to naša stratégia,“ myslí si Šimečka. Ten chápe, že ľudí to môže rozčuľovať, ale vôbec mu nevadí, že sa jeho slovami ľudia cítia urazení, patrí to k jeho poslanu.

Hrdina. Rovnako, ako Zelenskyj, či Havel

V piatok (16. februára) zomrel vo väzení aj veľký Putinov odporca Alexej Navaľnyj. Podľa Tódovej preto, že ho tam nechal zavrieť Putin, no „príčinu sa samozrejme nikdy nedozvieme“. Martin Šimečka si myslí, že jeho smrť Robertom Ficom ani na okamih.

„Otázka je, či to otrasie časťou ruského obyvateľstva, lebo tá správa o tej smrti má niekoľko rovín,“ konštatuje Šimečka. Jednou z nich je, že Navaľnyj je definitívne ruský národný hrdina, čo sa s Ficom, zbabelcom nedá porovnať. Ako hrdinu vníma aj Zelenského a tiež samozrejme aj Václav Havel, ktorý písal veci, za ktoré vedel, že pôjde do väzenia.

Nevie, ale myslieť si môže

„Rusko je dnes teroristický štát, ktorý má parametre stalinistického režimu z 30-tych rokov, kde zabíjajú ľudí,“ hovorí Šimečka s tým, že je to ďaleko horší režim, ako ten, ktorý si pamätá z čias Brežneva.

„A toto je ukážka. My dokonca nevieme, či ho nezabili. On mohol zomrieť na nejakú infekciu, ale mohol zomrieť preto, lebo ho zabili. Pred tými prezidentskými voľbami to možno Putin potreboval, ja neviem,“ uzatvára Šimečka.

Niekto si myslieť môže, iný je kvôli mysleniu konšpirátor

Tu sa núka veľmi zaujímavá paralela so Slovenskom. Slovensko sa síce neradí medzi teroristické štáty, no aj renomovaní právnici hovoria, že právny štát sa tu tri a pol roka doslova lámal cez koleno. Ak však niekto povie, že gen. Lučanský, či advokát Krivočenko sú obeťami režimu, práve Šimečka  a Tódová by sa postavili na obranu tých, ktorí riadili štát, či šéfovali v justícii.

Predseda PS Michal Šimečka reaguje na trestné oznámenie na svojho otca
Smer podáva trestné oznámenie na môjho otca, novinára Martina Milana Šimečku. Mám k tomu pár pozorovaní, píše Michal Šimečka na sociálnej sieti. "Môjho otca za jeho názory prenasledovali komunisti, Mečiar a teraz sa pridáva aj Smer. Neprekvapuje... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik