Exporadca Zelenského: Putin chce mier a každá ďalšia ponuka bude pre Ukrajinu iba horšia!
17 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Ruský prezident Vladimír Putin nechce bojovať s Ukrajinou a je pripravený ukončiť vojnu, povedal bývalý poradca Zelenského Alexej Arestovič pre ukrajinský portál strana.ua.

"Poviem strašne rebelskú myšlienku: Zo všetkých troch krajín, ktoré sa na tomto príbehu podieľajú (Rusko, USA, Ukrajina), chce mier len Putin. Putin nechce bojovať s Ukrajinou a je pripravený ukončiť vojnu," komentoval nedávny rozhovor s ruským prezidentom bývalý poradca Zelenej kancelárie Alexej Arestovič.
Vraj pre Putina je to občianska vojna

„Vsádzam na 121 percent – ​​a to je veľmi nepopulárna myšlienka – nechce bojovať. Je pre neho ťažké bojovať morálne. Zvlášť s Ukrajinou. Pretože keď hovorí, „toto je jediný ukrajinský a ruský ľud“ on sakramentsky tomu naozaj verí. A pre neho je to občianska vojna,“ povedal Arestovič.

Podľa jeho názoru Putin nemá v pláne „absorbovať Ukrajinu“ a „smrť Západu“. „Podľa horoskopu je narodený v znamení Váh, a prepáčte pre neho je ťažké robiť radikálne rozhodnutie,“ dodal Arestovič.

Sformuloval aj podmienky, za ktorých je ruský prezident v tejto chvíli pripravený ukončiť vojnu. „Návrh pre Ukrajinu vyzerá takto: Všetko je rovnaké ako v Istanbule, plus štyri regióny,“ hovorí Arestovič. Zároveň verí, že Ukrajina môže o oboch regiónoch stále „zjednávať“ a Putin je takýmto diskusiám otvorený.

Verí, že budúci návrh kremeľského vodcu „za rok alebo tak“ bude horší.

Západ mier odmieta

V utorok 13.2. agentúra Reuters uviedla, že Putin cez prostredníkov ponúkol Spojeným štátom zmrazenie konfliktu na Ukrajine, ale rokovania stroskotali. A ďalší deň The New York Times napísali, že Washington odmietol Putinovu výzvu na rokovania o Ukrajine.

UKRAJINCI UTEKAJÚ Z AVDIJIVKY!
Dnes v noci začal útek OS UA z Avdijivky. Zelenskyj dal súhlas a skôr než ruské tanky stihli upchať z mesta poslednú poľnú cestu, začali po nej utekať cez obec Severnoje smerom na Kramatorsk. Ruská artiléria smerovanie únikových ciest predpokladala... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik