Viaceré strany ešte rokujú o podobe kandidátnej listiny do eurovolieb
16 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Viaceré strany a hnutia ešte rokujú o podobe kandidátnej listiny pre voľby do Európskeho parlamentu (EP). Predstaviť kandidátov plánujú v blízkej dobe.

Strana Hlas-SD pre TASR uviedla, že sa momentálne sústreďuje na prezidentské voľby. Do eurovolieb chce však ponúknuť kandidátov, ktorí budú presadzovať národnoštátny záujem Slovenska.

Hnutie OĽaNO plánuje zverejniť mená lídra aj osobností na kandidátke až pri jej predstavovaní. KDH by malo o kandidátke a postupe rozhodnúť na celoslovenskej rade hnutia v sobotu (17. 2.).

Mimoparlamentná strana Aliancia by mala o kandidátke i volebnom lídrovi rovnako rozhodnúť na zasadnutí rady. Konať sa má 24. februára. "Strana Maďarskej aliancie postaví vlastnú kandidátku do eurovolieb," uviedla pre TASR strana.

ĽSNS potvrdila, že bude rokovať aj s externými subjektami a osobnosťami. "Momentálne sme v štádiu prípravy kandidátnej listiny. Celú kandidátku vrátane lídra predstavíme po jej dokončení," uviedol pre TASR Martin Beluský zo strany.

Hnutie Republika predstaví kandidátku v úvode marca, povedie ju Uhrík
Mimoparlamentné hnutie Republika predstaví svoju kandidátnu listinu pre voľby do Európskeho parlamentu (EP) v prvom marcovom týždni. Povedie ju predseda hnutia a súčasný europoslanec Milan Uhrík. Hnutie označilo Uhríka za obhajcu slovenských... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik