Tabák odkazuje Šatanovi: PREBERTE SA! CHCEME VYJADRENIE
17 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Do štartu majstrovstiev sveta v hokeji v Prahe a Ostrave zostávajú menej ako tri mesiace! Romana Tabák si nezvykne dávať servítku pred ústa a neotáľa s vyjadreniami. Na rozdiel od mnohých našich politikov sa vie ozvať a to poriadne hlasno. Rovnako sa zachovala aj teraz, keď sa v médiách a na sociálnych sieťach rozprúdila téma politikárčenia v športe. Kompetentné osoby, ktoré by sa mali ozvať a konať ako prvé však váhajú. Medzi takýchto ľudí patrí i často veľmi múdry, no v skutočnosti nie práve kompetentný Miroslav Šatan.

„Pán Šatan, konajte! Ak môže hrať Ovečkin v NHL, Slováci z KHL môžu ísť na Majstrovstvá sveta!“ apelovala vo svojom vyjadrení na sociálnej sieti Romana Tabak. Miroslav Šatan pozná pomery v NHL veľmi dobre a vie, že v najrenomovanejšej hokejovej lide ide o peniaze až v prvom rade. Preto to, či v nej hrajú ruskí hokejisti alebo nie, je tamojším funkcionárom a fanúšikom viac-menej ukradnuté.

Tak, ako v nemeckej hokejovej lige, kde nad naším špičkovým hokejovým brankárom Júliusom Hudáčkom, ktorým nepohrdli a nehrali sa na dôležitých. Nám sa môže amerikofília a rusofóbia odplatiť tým, že prepadneme do hokejového B-čka. Neraz sme stáli na pokraji tohto športového fiaska.

Do štartu majstrovstiev sveta, ktoré sa budú tento rok konať v Českej republike zostáva štvrťrok. Česi sa vyjadrili otvorene. A to v takom znení, že svojich hokejistov hrajúcich v KHL do reprezentácie nevezmú. Slovenskí hokejoví papaláši však stále váhajú. To je od nich pekné.

Postoje našich politikov sa rôznia. Bojuje tu rozum s prozápadnou propagandou

Politici sa už vyjadrili. Liberáli a proopoziční kandidáti, samozrejme, svoju rusofóbiu netaja a hranie v ruskej lige, ktoré je aj v prípade Hudáčka už minulosťou považujú za „propagandu agresorského národa“. Nehovoriac o ostatných, ktorých by zrejme tiež upálili na hranici.

Politici z opačného spektra a nezávislí kandidáti však tvrdia, že by sa politikárčenie do športu pchať nemalo a Slovenský zväz ľadového hokeja by nemal otáľať s podporou našich športovcov na MS v hokeji.

Romana Tabák odkázala šéfovi Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavovi Šatanovi prostredníctvom sociálnej siete, aby sa konečne vyjadril.

„Vážený pán Šatan, neváhajte a konajte! Stojím za našimi KHL tvrdo pracujúcimi hokejistami! Ak môže hrať Ovečkin s Malkinom v NHL, tak naši KHL hokejisti môžu hrať na majstrovstvách sveta za Slovensko,“ vyjadrila sa Romana Tabak rezolútne.

„Američania nedajú sankcie na ruských hráčov a my, jedineční Slováci, chceme dať sankcie na našich KHL hokejistov? Slovenskí hokejisti v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige čelia novým výzvam a príležitostiam,“ dodala Romana Tabák.  

OSTRÝ Peter Pellegrini adresuje výzvu Slovenskému zväzu ľadového hokeja (VIDEO)
Peter Pellegrini sa vo svojom príhovore opäť dotkol nezmyselnej kauzy so slovenským hokejovým brankárom Júliusa Hudáčka. Ten bol v Čechách pranierovaný za to, že hral v KHL – Ruskej hokejovej lige. Českí hokejoví funkcionári ho doslova vyštvali do... Čítať ďalej
13 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Nie je však isté, či by bolo dobré, aby sa naši hokejisti hrajúci v KHL vôbec na MS v Česku objavili, pretože by mohli zožať nepriaznivú odozvu od divákov. Česi majú vo svojom oportunistickom charaktere pochlebovať Západu a Američanom predovšetkým. Zabúdajú na to, ako sa k nim zachovali pri „oslobodzovaní“ západných Čiech počas druhej sv. vojny, kde sa správali k nacistickým zajatcom lepšie, ako k samotným Čechom.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik