ROBERT FICO: Slovenské Majdany sú organizované zahraničnými mimovládnymi agentúrami. Všetko je to len hra
16 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Premiér Robert Fico pri prerokovávaní otázok v parlamente hovoril aj o podozrivom organizovaní slovenského Majdanu. Prízvukoval, že za týmito pseudorevolúciami stáli osoby zo zahraničia, ktoré majú za úlohu urobiť komplexné PR, v čom sú značne skúsené. Protesty pod názvom Za slušné Slovensko sú exemplárnym príkladom ich pokusov a zneužívajú na to často naivitu ľudu nemajúceho ani tušenia, kto za tým v skutočnosti stojí.

Protivládne protesty, často označované ako apolitické sú finančne dotované a slúžia ako propaganda pre politické subjekty a rôznych kandidátov, ako je to momentálne možno vidieť v prípade prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. Všetky tieto akcie sú organizované profesionálmi, slúžiacimi vonkajším, mimoslovenským záujmom. Prostredníctvom mimovládnych organizácií tak podporia malé štátne prevraty a tvária sa, že to robia v prospech spravodlivosti a právneho štátu.

Robert Fico na otázku ako komentuje fakt, že po niekoľkých rokoch sa na Slovensku znova prebúdza iniciatíva Za slušné Slovensko zopakoval výpoveď jedného z organizátorov protestov, ktoré sa konali v roku 2019. Bol ním Roman Marcel, nepopierajúci, že na týchto protestoch sa spolupodieľali profesionáli, pracujúcimi na podobných akciách aj mimo našej krajiny.

„Nebudem hovoriť nič, čo sa týka mojich pohľadov na tieto iniciatívy. Ale dovoľte mi, aby som vám niečo prečítal. Bude to veľmi konkrétny citát,“ odpovedal na otázku, položenú v pléne NR SR. Pri citovaní textu z priznania Romana Mancela povedal, že aktivista, následne i člen parlamentu ako jeho podpredseda Juraj Šeliga fungoval počas daného obdobia ako „postavička, ktorá mala založiť neškodné hnutie, a od ktorej sa okrem podporenej politickej kampane pre strany Za ľudí a PS-Spolu nič neočakávalo“.

„Avšak, keď sa protesty vystupňovali, museli prísť profesionáli – Karolína Miková, Dušan Ondrušek z mimovládnej organizácie PDCS,“ zopakoval premiér slová Mancela v súvislosti so zapojením „neziskovky“ Partners for Democratic Changes Slovakia.

Mancelovou úlohou bolo spacifikovať konflikty. „Aby dostali diania v iniciatíve Za slušné Slovensko pod kontrolu. Pozadie tejto iniciatívy je však omnoho hlbšie a zahraničné vplyvy tu trčia z každej strany. V samom jadre iniciatívy bola schovaná jedna z najväčších mimovládok, ktorej školení psychológovia mali farebnými revolúciami zavádzať demokratické zmeny do celého sveta. Kto sú títo partneri pre demokratické zmeny?“

Mancel tiež povedal, že nezisková organizácia PDCS je slovenskou pobočkou organizácie, ktorá je dotovaná americkým Kongresom. Táto sa zameriava na „riešenie konfliktov“. Fungujú v nej psychológovia manipulujúci davmi. Tieto aktivity podporuje George Soros svojimi mimovládkami. Ako marionetami sú ovládané organizáciami, ako je práve PDCS, venujúca sa organizovaniu farebných revolúcií.

“Ak sa pýtate, kde beriem tú istotu, odpoveď je jednoduchá. Povedali nám to. Samozrejme, nebolo to tak, že ahojte, my sme Sorosova mimovládka, nie. Na druhý deň na konci stretnutia nám ukazovali fotky z rôznych demonštrácií po svete, zo Srbska, Tuniska, Egypta… Hovorili o tom, ako prebiehali tie protesty. Ako v Srbsku vzniklo hnutie Odpor, ktoré zorganizovalo masívne protesty a nakoniec zvrhli Miloševičov režim. Pri jednej z fotiek ukázali na dvoch mladých ľudí a pochválili sa, že týchto dvoch trénovali práve oni.“

Premiér Robert Fico dodal, že takéto organizácie fungovali aj v Thajsku, balkánskych či pobaltských krajinách, dokonca sa podieľali na tzv. Arabskej jari. Vychovávali tam adeptov, podieľajúcich sa na „demokratických zmenách“, cvičili ľudí, aby uskutočnili „slušné“ prevraty. A to isté robia na Slovensku i teraz. Mancel tento fakt vôbec nepopiera.

To, čo sa na Slovenku deje, je pokus o majdanizáciu Slovenska a násilné zvrhnutie demokraticky zvolenej vlády – za pomoci Západu
Koncom septembra sa na Slovensku uskutočnili demokratické voľby, výsledky ktorých šokovali vtedajšiu koalíciu riadenú Západom. Napriek masívnym finančným dotáciám, podpore protislovenských politických mimovládok a prozápadnému mainstreamu voľby... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Ivan Štubňa

Ten tiež povedal, že funguje elita označovaná ako „orgán múdrych hláv“. Ten vytvára  mediálne prepojenia dotované Sorosom a jeho nadáciami, ktoré rozvíjajú rôzne politické strany. “Keď boli Šeligovci konfrontovaní s otázkou, kto sú tie múdre hlavy, Šeliga vymenoval aj tieto mená: Martin M. Šimečka, Filip Vagač, Zuzana Števulová (súčasná poslankyňa PS), Martin Bútora, Juraj Rizman… Mali sme tu premiéra, ktorý nech bol aký bol, ale povedal to jasne. Tento scenár bol písaný v zahraničí,“ zopakoval slová Mancela premiér Robert Fico.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik