Prezidentské voľby by vo februári vyhral P. Pellegrini
16 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentské voľby by začiatkom februára vyhral predseda Národnej rady SR a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Druhý by skončil bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Rovnaké poradie by mali v prvom aj druhom kole. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane televízie Joj, konal sa od 5. do 12. februára na vzorke 1000 respondentov.

Pellegrini by v prvom kole získal 39 percent hlasov voličov, Korčok by mal 37,2 percenta. V druhom kole by rovnako zvíťazil Pellegrini. Získal by 53,7 percenta hlasov. Korčok by mal 46,3 percenta hlasov.

V prvom kole by sa tretí umiestnil bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin (8,1 percenta). Nasledovali by Igor Matovič (4,8 percenta), bývalý diplomat Ján Kubiš (3,0 percenta), líder mimoparlamentnej Aliancie Krisztián Forró (2,4 percenta), predseda SNS Andrej Danko (2,1 percenta) a historik Patrik Dubovský (1,9 percenta). Pod jedno percento hlasov by mali šéf ĽSNS Marián Kotleba (0,9 percenta) a Milan Náhlik (0,6 percenta).

Pellegrini s Ficom vycvičili Korčoka! Chová sa ako poslušný pajác
Podľa predsedu vlády sa opoziční poslanci z radov liberálov a neoliberálov správajú, ako keby im nebolo, nič sväté. Urážajú každého všade kam prídu. Paradoxne, občanov republiky, ktorej by tak radi vládli. Ruka v ruke s nimi ide i prezidentský... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME