Premiér nazval prezidentku atrapou a hračkou
16 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Premiér Fico reaguje na dnešné vyhlásenie prezidentky Čaputovej. Vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, ju nazval atrapou a hračkou.

Tak, ako chce prezidentka SR Zuzana Čaputová urobiť všetko pre to, aby novela Trestného zákona nenadobudla účinnosť, koalícia urobí všetko pre to, aby platila. Na sociálnej sieti to v reakcii na rozhodnutie prezidentky obrátiť sa v prípade trestnoprávnej novely na Ústavný súd (ÚS) SR uviedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

Sklamaná Čaputová

"Je to smutný pohľad na končiacu prezidentku", skonštatoval v úvode svojho príspevku a doplnil, že Čaputová je  sklamaná, že jej nadriadení sponzori jej zakázali opätovne kandidovať, hoci im verejne slúžila.

"Pani prezidentka končí ako opozičná atrapa. Hračka v rukách médií a mimovládnych organizácii. Vždy som ju varoval, pani prezidentka, spamätajte sa, lebo skončíte ako pán Kiska. A to sa aj stalo," vyhlásil.

Opozičný maskot?

Fico vo videu tvrdí, že prezidentka s obsahom novelizácie trestného zákona v podstate súhlasí, ak ju bez pripomienok a využitia práva veta podpísala. "Prakticky však urobila len to, čo jej ako opozičnému maskotovi prikázali," tvrdí.

„Urobíme všetko preto, aby sa obdobie temna rokov 2020 až 2023 nikdy na Slovensku neopakovalo,“ vyhlásil Fico. Premiér zopakoval, že urobí všetko preto, aby novela nadobudla účinnosť aj platnosť.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podá novelu Trestného zákona na Ústavný súd (ÚS) SR. Zároveň bude žiadať pozastavenie účinnosti tohto zákona, kým ÚS nerozhodne. Právo veta si v tomto prípade neuplatnila. Informovala o tom v piatok v Prezidentskom paláci.

"Nevyhnutným predpokladom môjho podania na ÚS preto je, že som novelu musela podpísať, aj keď s ňou nesúhlasím, a preto ju na súde namietam. Je to však jediný spôsob, ako umožniť, aby sa nespustili účinky novely ani na jeden deň," ozrejmila hlava štátu.

Čerešnička od Pellegriniho! Prezidentka dala bodku za novelou

„Pani prezidentka sa dnes pri novele zákona rozhodla uprednostniť politický postoj pred záujmom ľudí. Napriek svojim opakovaným vyjadreniam, že tento zákon vráti parlamentu na opätovné prerokovanie sa ho dnes nakoniec rozhodla podpísať. Bežný človek tomu nemôže rozumieť inak, ako že hlava nášho štátu s kritizovanou novelou plne súhlasí,“ skonštatoval Peter Pellegrini.

ROBERT FICO: Slovenské Majdany sú organizované zahraničnými mimovládnymi agentúrami. Všetko je to len hra
Premiér Robert Fico pri prerokovávaní otázok v parlamente hovoril aj o podozrivom organizovaní slovenského Majdanu. Prízvukoval, že za týmito pseudorevolúciami stáli osoby zo zahraničia, ktoré majú za úlohu urobiť komplexné PR, v čom sú značne... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
 
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME