Macronove jadrové ambície. Zľakol sa atentátu?
16 | 02 | 2024 I Milan Laca

Medvedev komentoval Macronovu zrušenú návštevu Ukrajiny.

Medvedev: Macron sa obával údajného pokusu o atentát v Kyjeve a svoju návštevu zrušil!

Chceli ho zlikvidovať?
Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa tak obával skutočnej alebo možnej vraždy v Kyjeve, že nielen zrušil svoju návštevu, ale rozhodol sa tiež podeliť sa o jadrový potenciál Francúzska s celou EÚ, hoci v skutočnosti celý tento potenciál kontrolujú Spojené štáty, vyhlásil podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev.
NATO ide lámať rekordy. Sľubuje Kyjevu MILIÓN dronov!
Stoltenberg oznámil plány dodať Ukrajine milión dronov. Krajiny NATO a ich spojenci presunú na Ukrajinu milión bezpilotných lietadiel, vyhlásil generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg. Spoločne dáme! "Skupina spojencov v NATO spoločne... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Milan Laca
Macronove ambície
Predtým Macron povedal, že Paríž je zodpovedný za obranu EÚ. Poukázal na to, že záujmy Francúzska majú európsky rozmer, čo dáva Parížu osobitnú zodpovednosť, ktorá sa dotýka najmä odstrašovacích schopností Francúzska.
Čo na to Medvedev
Podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady naznačil, že také „maličkosti“, ako je Zmluva o nešírení jadrových zbraní, francúzskeho prezidenta netrápia. "Zdá sa, že Macron sa tak bojí skutočnej alebo domnelej vraždy v nacistickom Kyjeve, že nielenže zrušil svoju cestu tam, ale rozhodol sa tiež podeliť sa s ostatnými Európanmi o jadrové kapacity, uvádza Medvedev na sociálnej sieti X. Okrem toho Medvedev dodal, že „výkriky“ Paríža znepokojili Washington.
Ruské ministerstvo odsudzuje

Vyhlásenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona o zodpovednosti jeho krajiny za obranu Európskej únie jadrovými zbraňami, sú neopodstatnené fantázie, pokiaľ ide o ochranu EÚ pred Ruskom, povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. "Od koho bude Macron chrániť členov Európskej únie, najmä použitím jadrových zbraní? To je, samozrejme, dobrá otázka, tu by som rada dostala nejaké vysvetlenie. Ak pod potenciálnym agresorom myslí našu krajinu, musíme to pre nich takto sformulovať.“ Dodala, že takáto rétorika vedie len k „ďalšiemu nárastu nedôvery a hromadeniu konfliktného potenciálu na európskom kontinente“.

Ako to bolo?

Aj 14. februára sa na sociálnych sieťach objavilo video údajného vysielania televízneho kanála France 24, kde moderátor oznámil prípravu pokusu o atentát na francúzskeho prezidenta v Kyjeve. Podľa neho chcú ukrajinské úrady takto upozorniť na konflikt a dosiahnuť nové dodávky zbraní.

Po chvíli televízny kanál poprel vysielanie takejto správy a video označil za falošné. Poukázali na to, že toto video sa plánuje ukázať ako príklad manipulácie s informáciami.

UKRAJINE dochádza munícia. Nemecko ju už nemá z čoho podporovať a Trump vojnu podporovať nebude (VIDEO)
Kým ukrajinský prezident Vladimír Zelenskyj hovoril o novom veliteľovi ukrajinskej armády, nemecký kancelár Olaf Scholz poklepal na základný kameň novej zbrojnej továrne a prišiel so zásadnou výzvou. Výzvou pre celú Európsku úniu. Vrátane Nemecka.... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik