Dr. Bukovský: Mikas ešte skončiť nemusel. Mal si počkať na túto vec (VIDEO)
16 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Odvolanie Jána Mikasa z pozície hlavného hygienika SR zaregistroval aj lekár Igor Bukovský. Ten od začiatku pandémie covidu 19 proti Mikasovým nariadeniam bojoval argumentami a faktami. Či už šlo o liečbu ochorenia, neúčinnosti rúšok či respirátorov, nelogickosti nekonečných lockdownov, alebo očkovaniu. Práve Bukovský hovorí o tom, že celý manažment pandémie treba vyšetriť a vyvodiť dôsledky, inak sa spoločnosť neozdraví. Teraz Jánovi Mikasovi posiela odkaz: „Veríme, že budete mať odvahu a charakter, aby ste sa verejne ospravedlnili.“

V úvode videa MUDr. Igor Bukovský upozorňuje, že komentáre sú vypnuté, keďže chce Jána Mikasa ušetriť od vulgárnych reakcií, o to viac však očakáva zdieľanie. Bukovský vysvetlil, prečo ho neteší Mikasov odchod. Upozornil, že bývalý hlavný hygienik si ako štátny zamestnanec neplnil povinnosti, za čo by sa mal minimálne ospravedlniť. Pripomenul, aké rôznorodé škody spôsobili opatrenia, pod ktorými je aj podpis Jána Mikasa a na záver ho pozval do diskusie.

Nechce lynč

Bukovský vypol komentáre k videu – nechce, aby sa v nich rozpútali vášne proti dnes už bývalému hlavnému hygienikovi. Zdieľanie videa a reakcie naň však pomôžu Mikasovi urobiť si predstavu o množstve ľudí, ktorí s Bukovským súhlasia.

„Neteší ma že odchádzate z funkcie. A neteší ma to preto, lebo odchádzate skôr, ako bolo možné preskúmať udalosti takzvanej covidovej krízy ktorú ste de facto vy osobne riadili vyhláškami UVZ,“ povedal Dr. Bukovský v úvode videa.

Aktivista Heredoš vyhral súd s vedcom Čekanom (VIDEO)
Aktivista Miroslav Heredoš takmer od začiatku protipandemických opatrení na Slovensku hovorí, že tak, ako ich nastavila najskôr Matovičova, potom Hegerova vláda, to fungovať nebude. Nesúhlasil ani s hromadným testovaním, proti zatváraniu prevádzok... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Eka Balašková

Neplnil si povinnosti

Bukovský konštatuje, že štyri roky nevidí dôvod na zmenu názoru na chaos, neodbornosť, protiústavnosť, no hlavne neústavnosť nariadení. A to mal Ján Mikas občanom slúžiť, nie ich nezmyselne komandovať. „Podľa mňa ste však svoje pracovné povinnosti neplnili v súlade so zákonom a s vedeckým poznaním,“ uviedol lekár s tým, že Mikas ako štátny zamestnanec pracoval zhruba osem rokov.

„Chcem vás týmto požiadať, aby ste sa nahlas a verejne ospravedlnili za toto svoje pôsobenie v časoch Covidovej krízy,“ vyzval hygienika Bukovský.

Fotokoláž via pioxabay.com. Autor Dávid Grznár pre HD. | lockdown

Čo Mikasovi vyčíta

„Nariadenia nesú váš podpis. Zo zasadnutí však neexistujú verejné zápisnice,“ hovorí lekár s tým, že Mikas bol spoluautorom neúčinných opatrení a vyhlášok, ktoré ovplyvňovali chod našej spoločnosti. Bukovský si tiež myslí, že do tvorby opatrení mali byť zapojení psychológovia, psychiatri alebo duchovní.

„Opatrenia nebrali do úvahy psychológiu a ľudskú dušu, prežívanie stresu a strachu, ktoré tu boli účelovo vyvolávané. Verejná a odborná diskusia bola utlačená,“ povedal.

Škodlivé lockdowny

„Verejný lockdown a zatvorenie všetkých inštitúcii bolo neodborné, chaotické, vedecky nepodložené a v mnohých prípadoch nebezpečné a škodlivé,“upozornil doktor. Aj následky sú devastačné - došlo k nárastu spotreby alkoholu, závislostí na počítačoch a sociálnych sieťach, na internete, na pornografii.

„Nárast domáceho násilia, sexuálneho násilia aj u detí a maloletých s doživotnými následkami pre celé generácie,“ obáva sa Bukovský.

Prezidentské voľby by vo februári vyhral P. Pellegrini
Prezidentské voľby by začiatkom februára vyhral predseda Národnej rady SR a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Druhý by skončil bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Rovnaké poradie by mali v prvom aj druhom kole. Vyplýva to z prieskumu... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Naštrbená dôvera vo vedcov

„Vaše nariadenia o celoplošnom nosení rúšok a testovaní, dodržiavaní odstupu boli neodôvodnené. Boli sme presvedčení, že vás máme nasledovať, lebo vedci vedia, rozumejú, odporúčajú.. Dokázalo sa, že väčšina týchto odporúčaní nebola vedecky podložená,“uviedol Bukovský. Pripomenul, že vedecký základ nemala ani štátna karanténa. Navyše bola protiústavná

„A v neposlednom rade ponižujúca pre každého, kto sa v takejto situácii ocitol.“

Nepreskúmaná vakcína

Hoci sme boli z každej strany „bombardovaní“ sloganmi, ako „vakcína je sloboda“, ako očkovaný človek chráni ostatných, kým neočkovaný je riziko, Bukovský pripomenul, že pri vypočutí v Európskom parlamente zástupca firmy vyrábajúcej vakcíny priznal, že prenos medzi ľuďmi nebol predmetom ich výskumu.

Na snímke logo kampane Vakcína je sloboda / TASR

„Údaje o počtoch nakazení, úmrtí na covid alebo s covidom sú nespoľahlivé. Boli účelovo nadhodnotené, ako to dokázali analýzy z niekoľkých európskych krajín,“ pokračoval Bukovský.

„Do akej miery boli protipandemické opatrenia účinné, alebo škodlivé ? Do akej miery by sme vám mali veriť v budúcnosti ? Váš úrad minul 50 miliónov z našich daní, a z toho 30 len na výplaty – zatiaľ čo zdravotná situácia občanov SR sa nijak rapídne nezlepšila,“ pokračoval Bukovský vo svojich konštatovaniach.

Podčiarknuté, zhrnuté...

„Hodnotím to ako celospoločenskú šikanu slobodných občanov, ktorá bude mať dlhotrvajúce zdravotné, psychické, spoločenské a ekonomické následky,“ uviedol lekár s tým, že opatrenia, ktoré mali pomôcť, v konečnom dôsledku uškodili celej spoločnosti, nehovoriac o úmrtiach.

Zdochnuté myši, plesne, skrátka hnus! Čo ešte našli kontrolóri v obchodoch?
Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR má „pod palcom“ aj kontrolu prevádzok (obchodov s potravinami, reštaurácií) V januári regionálni inšpektori vykonali 2 174 úradných kontrol, pri ktorých sa zamerali na potraviny rastlinného a... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Výzvy bývalému hlavnému hygienikovi

„Pán Mikas, my všetci, ktorí toto video zdieľame a reagujeme naň, Vás žiadame, aby ste sa po odchode zo zamestnania, ktoré sme Vám poskytli a financovali my, slobodní občania SR, ospravedlnili za svoje konanie voči nám, pretože podľa nášho názoru nebolo to konanie v súlade so zákonom, Ústavou, Listinou ľudských práv a vedeckým poznaním. Ak by ste mali záujem o náš spoločný rozhovor pred kamerou, veľmi rád si urobím čas,“ uzavrel Dr. Bukovský.

Na snímke bývalý hlavný hygienik SR Ján Mikas.. FOTO TASR - Pavol Zachar

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik