"AŽ" štyria slovenskí europoslanci tlačia na Brusel kvôli podpore práv LGBTIQ osôb na Slovensku
16 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Slovenskí neoliberáli skrývajúci sa za žlté hviezdičky nafukujú slovenskú „homofóbiu“ do obrích rozmerov. Tvrdia, že celá Európska únia a inštitúcie podporujúce tento nefunkčný mechanizmus sú nesmierne pobúrené z animozity  voči sexuálnej menšine a hovoria, že voči nej zastávame postoje, ktoré sa podobajú tým, aké zastávali nacisti.

Tieto blafy vypúšťajú do éteru najmä „vlastenci“ formátu Hojsík, Wiezik a Bilčík. Títo „až“ štyria slovenskí europoslanci podporili uznesenie o rovnosti LGBTIQ osôb na Slovensku. Hovoria o akýchsi terapiách, horizontálnej antidiskriminačnej smernici a uznaniu „rodičovstva“ párov osôb rovnakého pohlavia. Aby reč nestála, vytiahnu zaprášenú kartu, pripomínajúcu konanie psychopata pri podniku Tepláreň, keď zavraždil dvoch homosexuálov. Trvajú na tom, že takéto konanie je pre priemerného Slováka štandardné...

Neoliberálni europoslanci Martin Hojsík a Michal Wiezik a Vladimír Bilčík, zvolený za PS/Spolu, podporili uznesenie europarlamentu k implementačnej správe o stratégii EÚ pre rovnosť LGBTIQ ľudí na roky 2020 až 2025.

Ostatní  slovenskí europoslanci sa na hlasovaní nezúčastnili, zdržali sa ho alebo boli proti. Menšiu podporu vyjadrili už len maďarské a rumunské delegácie. Za takýto postoj sa vyjadrili pozitívne všetci europoslanci z Dánska, Írska a Portugalska.

Ministerka kultúry podľa europarlamentných homofilov nevychádza v ústrety ich "potrebám".

 „Na nedávne homofóbne útoky ministerky kultúry na Slovensku reagovalo takmer dvestotisíc ľudí svojím podpisom a požaduje jej odchod. Ľudskosť má a stále bude mať väčšinu,“ uviedol Hojsík. Čo však nepovedal, bol fakt, že ich aktivita bola z väčšej časti doložená petíciami irelevantnej kvality, ktorej sa zúčastnili „slovenské osobnosti“ ako Pamela Anderson či Michael Jackson.

Europoslanci za Slovensko neustále spomínali homofóbnu vraždu pri slovenskom bare Tepláreň, no rovnako nespomenulu, že tento čin spáchala osoba, ktorá mala potvrdenú psychickú poruchu. O implementácii bruselskej stratégie pre rovnosť „queer ľudí“ hovoria ako o pozitívnej, no tlačia na to, aby sa vyvinula v ich prospech ešte väčšia aktivita.

Nárokujú si na to, aby štáty stopli blokovanie „horizontálnej antidiskriminačnej smernice,“ ktorá by lepšie ochraňovala LGBTI+ ľudí pred prekážkami napríklad pri práci. Konkrétne ako sú diskriminovaní a čím by sa mali podporiť neuviedli.

Sú i proti tzv. konverznej terapie, ktorá hovorí o snahe o zmenu sexuálnej orientácie a stoja za absurdnou snahou o uznanie rodičovstva párom rovnakého pohlavia. Nedbajúc na to, že takáto forma rodičovstva spôsobí horšiu socializáciu dieťaťa vychovávaného štandardným spôsobom.

MINISTERSTVO KULTÚRY aktivity LGBTI+ nepodporí. Ich absurdné festivaly prekračujú všetky hranice vkusu
Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky informovalo, že nebude dotovať moderné, trendové výstrelky, ktoré nereprezentujú krajinu ako takú a už vôbec nie v najlepšom svetle. Podpora pseudozdružení nie je v náplni jeho činnosti a nezaslúži si... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Nezabudli ani pripomenúť, že by mali vládne inštitúcie viac financovať „kultúrne a edukatívne akcie“ združení LGBTI+ v niektorých členských štátoch Európskej únie, a nástoja na tom, aby im v tom pomohli úradníci pracujúci pre euroinštitúcie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik