Alexej Navaľnyj je mŕtvy
16 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Kremeľ uviedol, že Putin bol informovaný o smrti Navaľného

Vladimir Putin bol informovaný o smrti Alexeja Navaľného, ktorý si odpykával trest v trestaneckej kolónii č. 3 (zaradený spoločnosťou Rosfinmonitoring do zoznamu extrémistov a teroristov), uviedol tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov. "Prezident bol informovaný," povedal.

Takmer okamžitá smrť

Vo vyhlásení zverejnenom na svojej webovej stránke Federálna väzenská služba Jamalo-Neneckého autonómneho okrugu uviedla, že Navalnyj sa "cítil nevoľno" po prechádzke v piatok a "takmer okamžite stratil vedomie". Uviedla, že bola volaná zdravotnícka služba, ale že nebola schopná Navalného oživiť. Uviedla, že sa zisťuje príčina smrti.  "Resuscitačné opatrenia vykonané lekármi nepriniesli pozitívne výsledky. V dôsledku toho lekári záchrannej služby vyhlásili Navaľného za mŕtveho," napísali.

Prvé verzie úmrtia

Jednou z prvých verzií smrti Alexeja Navaľného je krvná zrazenina. Podľa údajov Federálneho inšpektorátu Jamalskoneneckého autonómneho okruhu nemali prichádzajúci lekári inú možnosť, ako potvrdiť smrť.

NATO ide lámať rekordy. Sľubuje Kyjevu MILIÓN dronov!
Stoltenberg oznámil plány dodať Ukrajine milión dronov. Krajiny NATO a ich spojenci presunú na Ukrajinu milión bezpilotných lietadiel, vyhlásil generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg. Spoločne dáme! "Skupina spojencov v NATO spoločne... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME