Uhrík k prijatému migračnému paktu: Slovensko ochrániť musíme! (VIDEO)
16 | 02 | 2024 I Eka Balašková

V stredu, 14. februára europoslanec Milan Uhrík (Republika) zverejnil na svojom Facebooku informáciu, že Výbor Európskeho parlamentu pre ľudské práva odhlasoval Migračný pakt. Znamená to, že v čase "imigračnej krízy" bude prerozdeľovanie imigrantov povinné aj pre Slovensko. „A nepomôže nám ani zaplatenie pokút,“ dopĺňa europoslanec.

Vo videu europoslanec hovorí, že možnosť výberu máme len do momentu, kedy EK nevyhlási migračnú krízu a na tú stačí väčší nápor na talianske či grécke pobrežie. Novým dôvodom na vyhlásenie takejto krízy je aj klimatická zmena, čo znie doslova ako pozvánka do Európy. Uhrík preto apeluje na predsedu vlády, aby splnil svoj predvolebný sľub a aby europoslanci nový migračný pakt odmietli.

Možnosť výberu je len čiastočná pravda

Uhrík pripomína, že všetci, ktorí hovoria o tom, ako máme na výber medzi prijatím migrantov alebo platením pokuty za ich neprijatie, zabúdajú na jedno prijaté nariadenie. To hovorí o tom, že ak EK vyhlási krízovú situáciu, prejde sa z tzv. dobrovoľného prerozdelenia migrantov na povinné.

„Stačí, aby napríklad na talianske, alebo grécke pobrežie prišiel väčší nápor migrantov, vyhlási sa krízová situácia a migranti sa automaticky začínajú prerozdeľovať povinne. Nezachránia nás žiadne peniaze, žiadne pokuty, proste povinné imigračné kvóty aj pre Slovenskú republiku,“ vysvetľuje Uhrík.

Politológ naložil Matovičovi: V kampani chce len škodiť a byť videný
Pre toho, kto trošku sleduje slovenskú politickú scénu a tiež pre politické zákulisie nebola kandidatúra Igora Matoviča (bývalé OĽaNO) na post prezidenta SR ničím prekvapivým. On sám si túto skutočnosť nechával, ako povestné eso v rukáve až do... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Je vám v Afrike teplo? Šup do Európy

Europoslanec dopĺňa, že novým dôvodom pre medzinárodnú ochranu migrantov je aj tzv. klimatická kríza.

„To znamená, že migrant povie, že v Afrike mu je teplo. Po novom to je už dôvod na priznanie medzinárodnej ochrany a poskytnutie príbytku pre tohto Afričana v Európe,“ dodáva Uhrík s tým, že takto nastavené pravidlá pôsobia, ako pozvánka.

Apel na premiéra

„Máme poslednú šancu zastaviť to. Ja budem v 🇪🇺 Europarlamente jednoznačne proti. Apelujem však na Roberta Fica, aby ako predseda vlády Slovenskej republiky odmietol dodržiavanie tohto migračného paktu na Európskej rade. Môže to zastaviť! Sľúbil to aj pred voľbami,“hovorí Uhrík vo videu.

www.facebook.com/ing.milan.uhrik/videos/394326293144231/

Estónska premiérka Kaja Kallasová je na zozname hľadaných osôb (VIDEO)
Na ruskom zozname hľadaných osôb sa ocitli desiatky činiteľov pobaltských krajín vrátane estónskej premiérky Kaji Kallasovej a litovského ministra kultúry Simonasa Kairysa, informuje server Mediazona. Rusko vydalo zatykač na estónsku premiérku... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik