NATO ide lámať rekordy. Sľubuje Kyjevu MILIÓN dronov!
16 | 02 | 2024 I Milan Laca

Stoltenberg oznámil plány dodať Ukrajine milión dronov.

Krajiny NATO a ich spojenci presunú na Ukrajinu milión bezpilotných lietadiel, vyhlásil generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg.

Spoločne dáme! 

"Skupina spojencov v NATO spoločne realizuje cieľ dodať Ukrajine milión bezpilotných lietadiel. Dvadsať spojencov tiež súhlasilo s účasťou v odmínovacej koalícii," povedal Stoltenberg po stretnutí ministrov obrany krajín aliancie.

UKRAJINE dochádza munícia. Nemecko ju už nemá z čoho podporovať a Trump vojnu podporovať nebude (VIDEO)
Kým ukrajinský prezident Vladimír Zelenskyj hovoril o novom veliteľovi ukrajinskej armády, nemecký kancelár Olaf Scholz poklepal na základný kameň novej zbrojnej továrne a prišiel so zásadnou výzvou. Výzvou pre celú Európsku úniu. Vrátane Nemecka.... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Aktívne zbroja
Stoltenberg dodal, že členovia NATO poskytujú približne 99 percent všetkej vojenskej pomoci, ktorú Ukrajina dostáva. Ich celkovú vojenskú podporu Kyjevu odhadujú na 100 miliárd dolárov . Lotyšský minister obrany Andris Spruds v polovici januára oznámil vytvorenie koalície takmer dvoch desiatok krajín na vyzbrojenie ukrajinskej armády bezpilotnými lietadlami .
Aj Kyjev sa snaží
Ako povedal námestník ministra pre digitálnu transformáciu Ukrajiny Alexander Borňakov, Kyjev vyvíja celý rad nových dronov a robotických zbraní. Ukrajinský generálny štáb oznámil plány na vytvorenie „bezpilotnej armády“ na „uzavretie“ frontovej línie, tiahnucej sa viac ako dvetisíc kilometrov.
Rusko nezúfa
Moskva opakovane zdôraznila, že dodávky zahraničných zbraní Ukrajine nič nezmenia a neovplyvnia plány na špeciálnu vojenskú operáciu. Ako poznamenal minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, západné krajiny sa stali priamymi účastníkmi konfliktu, priviezli zbrane do Kyjeva a na svojom území cvičili personál ukrajinských ozbrojených síl.
Nová šanca pre ruskú ofenzívu!
Výmena hlavného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl otvorila nové vyhliadky pre ruskú ofenzívu. Ruský politológ a analytik Rostislav Iščenko v článku pre vojenské záležitosti dospel k záveru, že prudké zintenzívnenie akcií ruských ozbrojených... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik