Naď našiel desať dôvodov, prečo podľa neho Gašpar nemôže byť šéfom SIS
16 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Jaroslav Naď zo strany, ktorá má voličský výtlak sídliska strediskovej obce sa tentokrát rozhodol, že si podá nominanta vlády na post riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavla Gašpara. Na Facebooku svojim fanúšikom pripravil rýchly prehľad 10-tich dôvodov, prečo nemôže byť Gašpar šéfom SIS.

To je presne ten Jaroslav Naď, ktorý od marca 2020 do mája 2023 sedel v kresle ministra obrany. Presne ten istý Jaroslav Naď, ktorý sa spolupodieľal na „ochrane“ občanov pred covidom tým, že armáda strážila hranice okresov a asistovala pri hromadnom testovaní na jeseň 2020. Aj populárny výraz „dezoláti“ vytiahol na svetlo sveta práve Jaroslav Naď, ktorý tak po 17-tom novembri 2020 nazval protestujúcich občanov. Stál si za svojim aj v čase, keď policajti šikanovali občanov kvôli rúškam. Ten istý Jaroslav Naď, ktorý najskôr vehementne podporoval podpis „obrannej“ dohody s USA a neskôr pod kepienkom pomoci Ukrajine totálne odzbrojil Slovensko. Presne ten istý Jaroslav Naď, ktorý klamal o MIG-och či systéme S-300. Tak presne tento predseda mimoparlamentných Demokratov, ktorého opozícia ani len na svoje protesty nepustí, ide kritizovať Gašparovu nomináciu na post riaditeľa SIS.

Prvá vec, ktorá Naďovi prekáža, že Gašpar je známy z kauzy Poľovnícka chata. Áno, ide o nelegálne vytvorený záznam z chaty v Čifároch z októbra 2021, o ktorom sa vyjadril aj generálny prokurátor. „Obrazovo-zvukové záznamy vyhotovené v trestnej veci „Poľovnícka chata", po zrušení trestného stíhania krajským prokurátorom v Nitre z dôvodu nezákonnosti, nie je možné použiť ako dôkaz v žiadnom trestnom konaní," napísal mesiac po zverejnení „kauzy jeleň“ Maroš Žilinka.

Pripomíname, že len nedávno vyplávali na povrch informácie o náleze spisov na ministerstve financii. Závažnosť tejto prezentovanej skutočnosti spočívala v tom, že politik, minister, predtým premiér vlády Igor Matovič mal prístup k živým vyšetrovacím spisom a úplne nezákonne sa oboznamoval s tým, čo riešili politickí lídri opozície na svojich stretnutiach. K spisu sa dostal pravdepodobne vďaka svojmu prepojeniu na šéfa špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica. Spoločne podľa všetkého koordinovali postup orgánov činných v trestnom konaní proti vtedajšej opozícii najmä voči predstaviteľom Smeru.

Kauza Jeleň je uzavretá: Verdikt Žilinku by nikto nečakal!
Toto čakal málokto! Generálny prokurátor Maroš Žilinka vo svojom statuse na sociálnej sieti urobil definitívnu bodku za špekuláciami okolo uniknutých nahrávok z odpočúvanej poľovníckej chaty. Kauza Jeleň sa vraj skončila! Pod zámienkou... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Od tohto prípadu sa odvíja aj Naďov bod 2. „Napríklad, Róbertovi Kaliňákovi radil, ako má vypovedať o kajúcnikovi Ľudovítovi Makóovi “aby dobre bolo”, navádzal ho teda na krivú výpoveď,“ píše Naď a pokračuje bodom 3 z rovnakej kauzy: „V tejto kauze bol pôvodne obvinený aj z pytliactva a legalizácie výnosov z trestnej činnosti.“

„Objavil sa v kauze Gorila: v tom čase bol zamestnancom NAKA a v jednom zo škandalóznych rozhovorov údajne hovoril o korupcii a nezákonných praktikách a vzťahoch medzi podnikateľmi a politikmi,“ uvádza Naď v ďalšom bode. Nasledujúce tri body sa týkajú kauzy Dobytkár a „zločinca“ Norberta Bödöra. Naď dokonca Gašparovi vyčíta, že jeho firma sídli v Bödörovej nehnuteľnosti. „Okrem morálnych, nespĺňa ani profesíjne predpoklady, jeho jedinou kvalifikáciou je „povolanie syn,” vytýka Naď Pavlovi Gašparovi. Doslova smiešne pôsobí klebeta Gašparovho bývalého kolegu, ktorý tvrdí, že Gašpar nemal záujem o prácu a bol slabý vyšetrovateľ.

Aktivista Heredoš vyhral súd s vedcom Čekanom (VIDEO)
Aktivista Miroslav Heredoš takmer od začiatku protipandemických opatrení na Slovensku hovorí, že tak, ako ich nastavila najskôr Matovičova, potom Hegerova vláda, to fungovať nebude. Nesúhlasil ani s hromadným testovaním, proti zatváraniu prevádzok... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Eka Balašková

„Tibor Gašpar, ktorý je otcom Pavla G. je členom výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS. Znamená to, že otec by kontroloval syna,“ je posledný bod, ktorý Naď vyčíta Gašparovi. Ten by mohol byť relevantný, keby ten výbor tvoril len Tibor Gašpar, nie ďalší poslanci, ktorí si na prípadné možné prechmaty SIS-ky dajú po tom, v čom figurovali jej nedávni riaditelia, riadny pozor.

Dôvody, prečo sa Jaroslav Naď nikdy nemal stať ministrom obrany zrejme nepozná.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni