Aktivista Heredoš vyhral súd s vedcom Čekanom (VIDEO)
15 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Aktivista Miroslav Heredoš takmer od začiatku protipandemických opatrení na Slovensku hovorí, že tak, ako ich nastavila najskôr Matovičova, potom Hegerova vláda, to fungovať nebude. Nesúhlasil ani s hromadným testovaním, proti zatváraniu prevádzok rozbehol iniciatívu Voľná zóna a nesúhlasil ani s tlakom, ktorý bol vyvíjaný na ľudí, ktorí sa nedali zaočkovať proti covidu. Vo svojich aktivitách pokračuje a odvolanie Jána Mikasa je aj dôsledkom verejného tlaku, ktorý spustila Heredošom pripravená výzva na odvolanie hlavného hygienika. To ale nie je všetko. Heredoš informoval o vyhratom spore s vedcom Čekanom.

V Dopoludní s Adriánom na InfoVojne 14. februára hovoril aj o vyhratom spore s vedcom Čekanom, ktorý vyvinul testy proti covidu. Ján Mikas bol odvolaný, no Heredoš hovorí, že v iniciatíve vyšetriť manažment pandémie nesmieme poľaviť. Aj kvôli obetiam na životoch, ale potrebuje to aj rozvrátená spoločnosť.

Žaloba od vedca

„Mne veci komentovali Sabaka, Hložník, dokonca Sabakova žena mi písala súkromne, aby som to nerobil, pretože ľuďom hovorím hlúposti a že aby som o tých veciach radšej nehovoril,“spomína Heredoš na tri roky, počas ktorých svoj odpor prejavoval aj na sociálnych sieťach. Za svoj úsudok na adresu vedca Pavla Čekana si od neho dokonca vyslúžil žalobu. Okresný súd dal za pravdu aktivistovi.

„Okresný sudca mi v elaboráte uznal, že „mohol pán Heredoš vyjadriť úsudky a na tento štýl môže hovoriť verejne. Na vyššej inštancii už niekto zaúradoval, tá to otočila, aby nešla von mediálna informácia, že tu občan vie zaútočiť na vedca a vie vyhrať súd,“ dodáva Heredoš.

Zákaz návštevy kostola počas pandémie zasiahol Slovensko: Ako o tom rozhodne ESĽP?
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) by mal v prípade sťažnosti proti plošnému zákazu verejných bohoslužieb počas pandémie COVID-19 vydať rozhodnutie. Na utorkovej tlačovej konferencii to oznámil predkladateľ sťažnosti, bývalý eurokomisár a... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vládna politika

O rozhovore, ktorý s Pavlom Čekanom neskôr mal veľmi hovoriť nechce, no vedec mu povedal, že pri svojich názoroch vychádzal z medicínskych žurnálov.

„Nakoniec som bol úplne šokovaný. Pýtal som sa – ako ste mohli tieto veci takto robiť, veď tu ide o životy ľudí. Vraj to bola vládna politika,“hovorí Heredoš, ktorý nechápal, ako takúto vládnu politiku – proti občanom a ich rodinám, môže zastávať vedec, autorita.

Vôbec ich nešetril

Na zázname vidno, ako sa vedecké kapacity dobre bavia na slovách vedca, ktorý by mal byť verejnosťou rešpektovaný. Heredoš preto hovorí, že títo ľudia neskutočne dehonestovali hodnotu niektorých vedcov.

„Dokonca by som šiel ešte hlbšie. Ako zákerní ľudia, ktorí sú za peniaze schopní občanovi dať do tela čokoľvek, len aby im to zarobilo financie. Veď keď chcete zarábať, tak zarábajte. Ale normálne,“ hodnotí Heredoš, ktorého tá bohorovnosť doslova šokovala.

Musia vypovedať

Heredoš konštatuje, že odvolanie Jána Mikasa ako hlavného hygienika musí byť len prvý krok k prešetreniu celého riadenia pandémie. Skončiť by to malo až pri šéfke EK Leyenovej, ktorá odmieta ukázať akékoľvek zmluvy ohľadom zazmluvnenia vakcín.

JÁN MIKAS SKONČIL! Čo na to politici? Remišová vás prekvapí
Hlavný hygienik Ján Mikas končí vo funkcii. Avizoval to predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini v relácii portálu Pluska Karty na stôl s Norom Dolinským. Medzitým stihla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková prezradiť meno novej... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Ešte k Mikasovi...

Za týždeň, čo bola zverejnená Heredošova výzva na odvolanie hlavného hygienika Jána Mikasa, dokument podpísalo takmer osemtisíc občanov. Heredoš mu dáva za vinu, že je zodpovedný za naratív „vakcína je sloboda“. Pripomína, že práve kvôli Mikasovým rozhodnutiam bol nezmyselne opáskovaný tovar v obchodoch, nosili sa respírátory ešte aj v lese na prechádzke a dokonca deti v školách riešili, kto z rodičov je a kto nie je zaočkovaný.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik