Stranu Demokrati povedie do eurovolieb jej predseda J. Naď
14 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Ako začali tak aj skončia. Mimoparlamentnú stranu Demokrati povedie do eurovolieb jej predseda Jaroslav Naď.

Jednohlasne o tom rozhodlo predsedníctvo strany, podporu vyjadrila aj členská základňa. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Martina Kakaščíková. Strana považuje voľby do Európskeho parlamentu (EP) za mimoriadne dôležité v globálnom aj národnom kontexte. Kandidátku bude strana podávať ako samostatný subjekt.

"Kandidátku povediem s jasnými posolstvami a racionálnymi názormi. V zahraničnej a obrannej politike sme za našej vlády v rozhodujúcich momentoch neuhli ani milimeter. Vieme, ktorá je správna strana brehu, a na nej sme vždy pevne stáli. Členstvo v Európskej únii je pre Slovensko nenahraditeľné," uviedol Naď. Poukázal na finančnú pomoc zo strany Únie i na podporu v ďalších oblastiach. Zároveň tiež apeloval na voličov, aby sa na voľbách zúčastnili.

Strana podľa slov jej hovorkyne rokuje aj so záujemcami o miesto na kandidátke. V priebehu nasledujúcich dní plánuje strana predstaviť kompletnú kandidátnu listinu. Hovorkyňa tiež potvrdila, že strana bude kandidačnú listinu odovzdávať ako samostatný subjekt, pod hlavičkou Demokrati.

Politické strany alebo koalície môžu podávať kandidátne listiny do volieb do EP najneskôr 10. marca do polnoci. Eurovoľby sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci si budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie.

Blíži sa Bidenov koniec?
Harrisová hovorí, že je pripravená zaujať Bidenovo miesto. Viceprezidentka oznámila, že je pripravená prevziať povinnosti prezidenta USA. Náhrada? Tí, ktorí ju sledujú, podľa nej chápu, že je schopná viesť. Harrisová, podľa novín The Wall... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik