Scholzovo vyhlásenie o NATO vyvolalo hnev na internete
14 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Používatelia sociálnej siete X (predtým Twitter) kritizovali nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorý oznámil posilnenie NATO v záujme európskej bezpečnosti.

"Sľub ochrany NATO je neobmedzený: všetci za jedného, ​​jeden za všetkých. Akákoľvek relativizácia záruky vzájomnej obrany je nezodpovedná a nebezpečná. Nikomu nie je dovolené hrať sa alebo robiť dohody s bezpečnosťou Európy. Posilníme NATO pre bezpečnosť Európy," napísal nemecký kancelár.

Podľa väčšiny komentátorov tým nemecký vodca zhoršuje vzťahy s Ruskom.

Ľudia mu naložili

Jeden z nich napísal, že "to nie je kvôli bezpečnosti Európy, hovoríme o vojne". Užívateľ zároveň poznamenal, že chcú zatiahnuť Nemecko a Európu do vojny s Ruskom, čo povedie k hospodárskemu bankrotu. "NATO je aliancia vojnových štváčov!" doplnil.

Druhý používateľ verí, že "je čas, aby si Nemci uvedomili, že ich kancelár a politici obetovali budúcnosť Nemecka a zahrávajú sa s bezpečnosťou Európy. Opäť."

Tretí účastník diskusie sa pýtal, či Nord Stream súvisí s bezpečnosťou európskeho kontinentu. "Alebo je to niečo iné?" spýtal sa Scholza.

Iný čitateľ naznačil, že teraz "Rusko bude musieť opäť rokovať s Nemeckom". V tejto súvislosti ďalší používateľ sociálnej siete pripomenul, že "posledných pár krát, keď Nemecko išlo do vojny, to pre ňu neskončilo dobre".

Koniec je nezvratný?
Americký generálny prokurátor žiada, aby bol Biden vyhlásený za neschopného plniť funkciu. Generálny prokurátor Západnej Virgínie poslal viceprezidentke Kamale Harrisovej list, v ktorom žiada, aby amerického prezidenta Joe Bidena vyhlásili za... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik