Rusko ohrozuje Spojené štáty! Ako? Zatiaľ záhada
15 | 02 | 2024 I Milan Laca

USA oznámili „vážnu hrozbu pre národnú bezpečnosť“.

CNN informuje - je to kvôli vojenskému potenciálu Ruskej federácie.

Ameriku ohrozuje Rusko! 

Predseda výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby Mike Turner poskytol všetkým členom Kongresu spravodajské informácie o "vážnej hrozbe pre národnú bezpečnosť". Zdroje tvrdia, že hrozba súvisí s Ruskom.

Ako bude pokračovať vojna? Rusko proti Západu!
Situácia na fronte je pre Ukrajinu zložitá. Major ozbrojených síl Ukrajiny Alexej Getman na kanáli YouTube „Novin Factory“ uviedol, že pre armádu na fronte nastala mimoriadne nebezpečná situácia. Realita "Zložme si ružové okuliare a prestaňme... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Milan Laca

Poplach v Kongrese

Ako zverejnila televízia CNN, Turner poslal list svojim kolegom z Kongresu, v ktorom uviedol, že ide o naliehavú záležitosť „v súvislosti s destabilizáciou zahraničných vojenských kapacít“. Jeden zo zdrojov televízneho kanála, ktorý túto spravodajskú správu videl poznamenal, že "to, o čom tu skutočne hovoríme, je veľmi znepokojujúci ruský destabilizačný potenciál, ktorý sme si nedávno uvedomili."

Rýchlo konajú

Turner v liste poznamenal, že výbor Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby 13. februára hlasoval o sprístupnení určitých informácií zákonodarcom. Vyzval tiež prezidenta Joea Bidena, aby odtajnil „všetky informácie, súvisiace s touto hrozbou“. Poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan uviedol, že osobne kontaktoval najvyšších zákonodarcov vo výboroch pre národnú bezpečnosť predtým, ako Turner verejne varoval pred „vážnou hrozbou pre národnú bezpečnosť“.

Administratíva neváha... 

Sullivan zdôraznil, že Bidenova administratíva „išla ďalej a kreatívnejšie, strategickejšie, pri odtajňovaní spravodajských informácií v národnom záujme Spojených štátov ako ktorákoľvek iná administratíva v histórii“.

Koniec je nezvratný?
Americký generálny prokurátor žiada, aby bol Biden vyhlásený za neschopného plniť funkciu. Generálny prokurátor Západnej Virgínie poslal viceprezidentke Kamale Harrisovej list, v ktorom žiada, aby amerického prezidenta Joe Bidena vyhlásili za... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik