Prezidentka sa zmenou vo vedení SIS neplánuje v najbližšom čase zaoberať
14 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Zmena vo vedení Slovenskej informačnej služby (SIS) nie je nateraz taká prioritná, aby sa ňou musela prezidentka Zuzana Čaputová v najbližšom čase zaoberať.

Pre TASR to uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec v súvislosti s návrhom vlády na vymenovanie Pavla Gašpara za šéfa SIS. Podľa hovorcu nebola hlava štátu o Gašparovej nominácii vopred informovaná.

"Akákoľvek personálna nominácia na takú kľúčovú pozíciu by podľa prezidentky nemala ohroziť pozíciu SIS ani výmenu informácií so zahraničnými partnerskými spravodajskými službami," dodal Strižinec.

Vláda v stredu odsúhlasila nomináciu Gašpara na riaditeľa tajnej služby. Riaditeľa SIS na základe návrhu vlády vymenúva prezident.

Ministri súhlasia s návrhom na šéfa SIS, Gašpar je pre nich schopný človek
Členovia vlády schvaľujú nomináciu štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti (MS) Pavla Gašpara na post riaditeľa SIS. Považujú ho za schopného človeka, upozorňujú tiež na koaličnú dohodu a právo Smeru-SD nominovať šéfa tajných. Podpredseda... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj finančne.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".