Huliak: Mám obavy, že progresívci sú schopní vyvolať občiansky konflikt (VIDEO)
14 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Poslanec NR SR Rudolf Huliak (SNS) hovorí o tom, ako sa nedobrá atmosféra z virtuálneho priestoru mnohokrát prenáša do reálneho života. Koalícia sa snaží riešiť problémy, čo ostali po Matovičovi, Hegerovi a Ódorovi, no potrebuje sa aj hýbať vpred a pri tom potrebuje aj podporu tých, o ktorých ide v prvom rade - občanov. Tí im udelili mandát, no opozícia dizajnovaná na výhru vo voľbách sa s podporou zahraničia nebude štítiť hnať svoje parlamentné sabotáže ani medzi občanov, do ulíc.

Vo svojom videu Huliak hovorí nie len o upozaďovaní a trolloch na sociálnych sieťach, ktorí sa snažia koaličným poslancom, či ministrom znechutiť ich prácu. Pripomína, že liberálna opozícia bola dizajnovaná na výhru a to, čo robí, môže veľmi ľahko doviesť  spoločnosť ku konfliktu. Huliak sa za prácu nominantov SNS vo vláde nehanbí, pretože robia to, pre čo ich zvolili ľudia. No a práve opozičné sabotáže koalícii znemožňujú pokračovať v prijímaní zákonov. SNS pracuje a Huliak vysvetlil, že výsledkom ich práce je koniec Mikasa. Ale aj do budúcnosti má SNS pripravených mnoho dôležitých zákonných úprav.

Hejty a bloky

Huliak v úvode videa konštatuje, že koaliční poslanci okúšajú silu sociálnych sietí. Jednak sú ich príspevky upozaďované, ale sú pod nimi mnohokrát nevraživé, urážajúce a vulgárne komentáre.

„Doslova a do písmena nadávajú mne, mojej rodine, aj všetkým z okolia, ktorí sa zobrazia na tých mojich príspevkoch,“konštatuje Huliak. V tejto súvislosti pripomína, že tí, čo nadávali do fašistov a dezolátov nás vlastne dopredu vystríhali a upozorňovali na to, čo nastane v slovenskej spoločnosti.

Sto dní sabotáží

Huliak pripomína, že od októbra neustále koalícia zápasí so sabotovaním parlamentu. Ako jasný príklad uviedol prijímanie Trestného zákona a rušenie ÚŠP, ale aj prijímanie štátneho rozpočtu.

„Keď si to premietnem, čo som tu zažil v Národnej rade od októbra, od zvolenia, tak tu zápasíme s neustálym sabotovaním chodu parlamentu,”hodnotí Huliak parlamentné aktivity súčasnej parlamentnej opozície na čele s PS. Podľa jeho slov sa v poslednom čase roztrhlo vrece s “progresívno-liberálnymi plačkami”.

“Niekto sa tu skrátka nevie zmieriť s tým, že nevyhrali voľby a nesplnili plán spoza mora,” dodáva poslanec.

Nič normálne ľuďom z PS nie je dobré

„Liberálny progresivizmus neznáša iný pohľad na svet. Neznáša konzervativizmus a tradičné hodnoty. Neznáša ľudí s normálnou sexuálnou orientáciou… Keď si to človek premietne, že koľko investujú do tých hejterov, pretože ja každý deň blokujem vulgarizmy a blokujem ľudí, ktorí nemajú žiadnu históriu na Facebooku. Sú to profily s vymyslenými menami a niekedy človek až žasne nad tým, kam sú až schopní zájsť,” upozorňuje Huliak

Nehanbí sa

Často ho zastavujú ľudia s tým, či sa nehanbí za to, čo v politike robia. Huliak však tvrdí, že sa nehanbí, nemá sa za čo. Nominanti SNS vo vláde Šimkovičová a Taraba totiž podľa neho odvádzajú dobrú, kvalitnú prácu. Šimkovičová rieši namiesto dúhových mimovládok podporu reálnej kultúry a Taraba sa snaží o obnovu Gabčíkova, či likvidáciu envirozáťaží, preto nie je dôvod hanbiť sa.

Zákaz návštevy kostola počas pandémie zasiahol Slovensko: Ako o tom rozhodne ESĽP?
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) by mal v prípade sťažnosti proti plošnému zákazu verejných bohoslužieb počas pandémie COVID-19 vydať rozhodnutie. Na utorkovej tlačovej konferencii to oznámil predkladateľ sťažnosti, bývalý eurokomisár a... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Niečo vidno, niečo sa len chystá

Huliak pripomína, že najnovšie na svojom poste končí Ján Mikas, ktorého vyhlášky spôsobovali teror počas pandémie.

Hlavný hygienik Ján Mikas si pred Igorom Matovičom riaditeľku ŠUKL zastal. FOTO TASR - Dano Veselský

„Pracujeme na zákone, ktorý neumožní generálny pardon tým jeho vyhláškam, tie spôsobili krach mnohých podnikateľov a šikanu ľudí. Budeme dôsledne trvať na tom, aby pokuty, ktoré ste dostali, boli vrátené a aby boli ukončené hony na čarodejnice,“ vysvetľuje Huliak.

Konajú aj v otázkach medveďa hnedého, do konca februára má byť pripravený manuál s kompletným systémom ochrany slovenského vidieka pred sinantropnými medveďmi. A tiež pracujú na eliminácii hejtov z Bruselu a aby dostali do rovnováhy slovenskú prírodu.

Rudolf Huliak JEDNOZNAČNE! Nahradia poľovníci zásahový tím pre medveďa hnedého?
Poľovníci vedia efektívne suplovať prácu zásahového tímu pre medveďa hnedého. Pracovníci zo zásahového tímu by mali veliť zásahu a rozhodovať o tom, ako sa s problémovým medveďom naloží. Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal predseda Výboru... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik