Najzbytočnejšia exministerka vyčíta súčasnej jej pracovné nasadenie (VIDEO)
14 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Vedúci služobného úradu na Ministerstve kultúry SR Lukáš Machala hodnotí pôsobenie Natálie Milanovej (Matovičovo hnutie) na poste ministerky kultúry, ako nekompetentné, alibistické a amatérske. Svoje tvrdenie chce do budúcnosti doložiť ďalšími informáciami. Zatiaľ však Milanovej radí, že keďže nemá verejnosti čo povedať, verejnosti by urobila veľkú službu svojim mlčaním.

Machala tak na Telegrame reaguje na Milanovej video, kde svojej nástupkyni vyčíta, že „pochádza z konšpiračného média“. To súčasnú ministerku podľa Milanovej do určitej miery diskvalifikuje.

"Neviditeľná exministerka, ktorá položila kultúru na lopatky. Nezáujem, nekompetentnosť, alibizmus a amaterizmus. Takto by som hodnotil jej pôsobenie v rezorte kultúry. O jej prazvláštnom bačovaní budeme postupne informovať verejnosť. Na mieste tejto pani by som sa vyhýbal silným verejným vyjadreniam a radšej by som v ústraní tichúčko šúchal nohami. Táto najhoršia šéfka rezortu kultúry od jeho vzniku by urobila všetkým veľkú službu úplnou drobnosťou - keby už konečne MLČALA, keďže naozaj nemá verejnosti čo povedať," napísal Machala na sociálnej sieti.

Milanová si týmito tvrdeniami poriadne zavarila

„Keďže vieme, čo sa deje v Európe, vieme, že tu máme vojenský konflikt, ktorý netreba zľahčovať a treba mať naňho ten názor, aj keď ja viem, že na „dezinfostrane“ je ten názor úplne opačný, ale my si musíme, ako spoločnosť uvedomiť, na ktorom brehu by sme mali stáť,“tvrdí Milanová. Ministerka Šimkovičová podľa Milanovej naplno rozdúchala vášne, čo ďaleko presiahlo hranice kultúrnej obce. Zapojených je podľa nej do toho množstvo ľudí, podľa ktorých má ministerka kultúry podporovať slobodu, demokraciu a rozmanitosť. „Vraciame sa do socializmu, kedy sa brojilo proti protištátnym živlom,“ obáva sa Milanová, ktorá očakáva monsterprocesy a svojej nástupkyni nezávidí ani jeden deň vo funkcii, keďže si vytvorila obrovské bojové pole.

„Môže si za to sama,“uzatvára Milanová.

Výzva Vesuvius sa pričinila o objav starodávnych zvitkov, polemizujúcich o hodnote vecí z jupikurejského pohľadu (VIDEO)
Víťazmi súťaže Vesuvius Challenge, ktorá sa začala v roku 2023, sú vedci, ktorí odhalili dávne tajomstvá skryté na skamenených zvitkoch. Tento objav nie je len výsledkom pracovitosti vedcov, no môže usmerniť novú etapu výskumu. Súťaž Vesuvius... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik