Muž zastrelil psa pred očami jeho majiteľky, pretože štekal
14 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Obec Jalšové v okrese Hlohovec sa stala svedkom bezcitného činu. Päťdesiatročný muž zastrelil psa priamo pred očami jeho majiteľky a jej sedemročného synovca. Vyšetrovateľ enviropolície z Národnej centrály osobitných druhov kriminality v Nitre na neho podal obvinenie.

V auguste minulého roku, v ranných hodinách na verejnosti v blízkosti rodinných domov zastrelil 53-ročný D. S. kríženca jazvečíka. Dôvod bol prozaický. Štekal na neho. Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru uviedla, že mužovi hrozí trest odňatia slobody do výšky päť rokov.

Pobehovanie a štekanie ako dôvod na zabitie malého psa?

Cynickému mužovi vadilo, že pes okolo neho „pobehoval“. Malému psovi spôsobil svojou strelnou zbraňou poranenie hrudníka, ktoré kríženec jazvečíka ani za pomoci lekára neprežil. Smutný je aj fakt, že tejto traumatickej situácie bol svedkom malý chlapec.

Správanie muža, ktorý psa zabil je označené ako bezdôvodné a protiprávne, ako uvádza zákon o veterinárnej starostlivosti. Ak sa takéhoto činu dopustí páchateľ voči doma chovaným zvieratám ako je napríklad pes a mačka, je označené ako trestný čin.

Dá sa predísť násiliu v spoločnosti? Vôbec netreba veľa
Niečo nedobré sa deje so slovenskou spoločnosťou. Nie je tomu tak dávno, čo sa objavil prípad násilia v Hlohovci, nasledoval Poprad a v pondelok ráno aj Šaľa... Ako tomu rozumieť? Neuropsychológ Robert Krause v televízii TA3 hovoril aj o tom, ako... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik