Kaliňák bol v Dubaji: Slovensko rozšíri spoluprácu s TOUTO krajinou
14 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Minister obrany a podpredseda vlády SR Robert Kaliňák vycestoval v týchto dňoch na pracovnú cestu do Dubaja. V Spojených arabských emirátoch sa koná Svetový summit vlád a naša delegácia na ňom rozširuje a upevňuje diplomatické vzťahy. Kaliňák sa pri tejto príležitosti rozprával s premiérom Kuby.

"S Robertom Kaliňákom, podpredsedom vlády a ministrom obrany SR, sme si vymenili názory na priebeh spolupráce a spoločného podnikania a na potenciál oboch krajín rozšíriť hospodárske a obchodné väzby s dôrazom na biotechnológie,“ pochválil sa spoločnou fotografiou na sociálnej sieti X premiér Kuby Manuel Marrero Cruz.

Robert Kaliňák sa netají dobrými vzťahmi s Kubou

V roku 2018 tam dokonca ešte ako minister vnútra vycestoval na pracovnú cestu. Slovensko sa ešte v októbri 2015 stalo prvou krajinou v regióne strednej Európy, ktorá podpísala dohodu o vysporiadaní kubánskeho dlhu. V rámci spolupráce sa na Slovensko napríklad z Kuby dováža aj liek na liečenie tzv. diabetickej nohy.

Hlas ľudu: Nicholsonovú ide šľak trafiť z Ľuboša Blahu
Všetko sa to začalo obalom zo sójových rezov. Lebo, viete, novinárske sliepky otáčajú svoju zvedavú gebuľu všade. Všade, kde je Smer a smeráci. A tak pozornému oku bakalárky Kovačič Hanzelovej neušiel papierik, ktorý poslanec Smeru strčil do... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik