Poliaci chystajú blokádu. Do únie ani zrnko!
13 | 02 | 2024 I Milan Laca

Poľskí farmári ohlásili úplnú blokádu ukrajinskej dopravy.

Poliaci zablokujú 20. februára všetky hraničné priechody medzi Poľskom a Ukrajinou, ako aj prístupové cesty k železničným prekladiskám a námorným prístavom.
Blokáda
Nezávislý samosprávny odborový zväz individuálnych farmárov "Solidarita"  o tom  informoval prostredníctvom rádia RMF FM.

„Zablokované budú nielen hraničné priechody, ale aj dopravné uzly, prístupové cesty k železničným prekladiskám a námorným prístavom,“ uvádza sa v komuniké únie.

TU JE VÁŠ ŽIVOT V ROKU 2040! Brusel vymyslel, ako budete žiť. Ak teda...
Server Politico ukázal, ako bude vyzerať život v Európskej únii v roku 2040, až bude z 90 percent dokončená zelená revolúcia. Zmenia sa stravovacie návyky Európanov – pravé mäso bude drahé. Väčšina automobilov bude na elektrický pohon. Drahé budú... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Štrajk!

9. februára ohlásila Solidarita 30-dňový všeobecný farmársky štrajk. Tvrdia, že kvôli rozhodnutiu EÚ protestujú proti nekontrolovanému toku tovaru z Ukrajiny do Poľska. Tvrdia, že nedostatok regulácie spochybňuje ziskovosť poľnohospodárskej výroby, spracovateľského priemyslu a iných odvetví, súvisiacich s poľnohospodárstvom. "Preto 20. februára v rámci 30-dňového generálneho štrajku farmárov oznamujeme, že všetky protestné aktivity budú zamerané na úplnú blokádu všetkých poľských hraničných priechodov s Ukrajinou a protesty v teréne," uviedol odborový zväz Solidarita. 

Protesty 

Protesty farmárov pokračujú už týždne nielen v Poľsku, ale v celej Európe. Výrobcovia protestujú nielen proti nekontrolovaným potravinám z Ukrajiny, ale aj proti pravidlám EÚ, súvisiacim s Európskou zelenou dohodou. Najkrikľavejším prípadom protestov bol incident v blízkosti poľsko-ukrajinského hraničného priechodu „Jagodin – Dorogusk“, kde poľskí farmári vysypali časť obilia na cestu z troch ukrajinských kamiónov.

Ruská rozviedka o plánoch Západu na Ukrajine
Naryškin hovoril o plánoch Západu vymenovať „guvernéra“ na Ukrajine. Podľa riaditeľa ruskej Zahraničnej spravodajskej služby, „široká škála rusofóbne zmýšľajúcich amerických a európskych politikov súperí o úlohu takéhoto de facto... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik