OSTRÝ Peter Pellegrini adresuje výzvu Slovenskému zväzu ľadového hokeja (VIDEO)
13 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Peter Pellegrini sa vo svojom príhovore opäť dotkol nezmyselnej kauzy so slovenským hokejovým brankárom Júliusa Hudáčka. Ten bol v Čechách pranierovaný za to, že hral v KHL – Ruskej hokejovej lige. Českí hokejoví funkcionári ho doslova vyštvali do Nemecka. Peter Pellegrini sa ho vtedy zastal, pretože je presvedčený, že politika do športu nepatrí. A preto Peter Pellegrini adresuje výzvu Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

„Športovci sú ľudia, ktorí sa živia svojim talentom, je to ich práca a len reagujú na ponuky športových tímov. Veľmi som sa potešil, že tento príbeh mal šťastný koniec a Július Hudáček sa stal doslova idolom nemeckých hokejových fanúšikov, ktorým prináša radosť a skvele reprezentuje našu krajinu v zahraničí,“ skonštatoval predseda NR SR.

"Stačí málo. Mať zdravý rozum a nepolitikárčiť tam, kde sa to nepatrí," zdôraznil Peter Pellegrini. V Nemecku ho majú, no u nás či v Čechách sa spolitizovaní športoví funkcionári a bohužiaľ aj fanúšikovia vyžívajú v pokryteckom pranierovaní nevinných ľudí.

„Vždy hovorím, že slušnosť a rešpekt musí byť základom nášho rozhodovania. Politika ako taká musí mať svoje hranice a žiadny politik nemá právo ničiť životy nevinných ľudí, ktorí sa snažia uživiť seba a svoje rodiny. Stalo sa pravidlom niektorých „politikov“ a dokonca mienkotvorných médií, že ten, kto nejde s hlavným prúdom a nehovorí to, čo sa očakáva, sa dostáva pod neprijateľný tlak a robí sa z neho doslova človek druhej kategórie. Chcem verejne vyhlásiť, že všetko musí mať svoje hranice a s týmto sa musí prestať,“ upozornil Peter Pellegrini.

Čoskoro sa uskutočnia Majstrovstvá sveta v hokeji a funkcionári Slovenského zväzu ľadového hokeja otvorili nezmyselnú diskusiu, že hráči hrajúci v KHL by nemali reprezentovať Slovensko. V tejto súvislosti sa spomínajú i konkrétne mená. Peter Pellegrini preto vyzýva Slovenský zväz ľadového hokeja, aby dôsledne zvážil svoje stanovisko a neprijal také rozhodnutie, ktoré je pod nezmyselným mediálnym a politickým tlakom opozičných strán. Znemožnilo by takýmto špičkovým hokejistom reprezentovať našu vlasť.

HUDÁČEKOVI SA STAVIA HRANICA. RUSOFÓBOVIA HO CHCÚ UPIECŤ ZAŽIVA! (VIDEO)
Slovenský hokejový brankár sa stal terčom rusofóbov, amerikanofilov, všetkých tých, ktorí sa chcú zapáčiť europolitike, zasahujúcej do športu už poriadne dlhú dobu. Úbohý brankár tak schytáva bodyčeky zo všetkých strán. Nikoho z pouličných... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Dušan Janek

„Je prirodzená túžba a česť každého športovca reprezentovať a šíriť radosť ľuďom, ktorí tu žijú. Toto pokrytectvo zaobalené do nezmyselných tvrdení, že naši hokejisti podporujú Putina či vojnu na Ukrajine je doslova hanebné a neslušné,“ povedal Peter Pellegrini.

Rovnako pripomenul, že Spojené štáty americké stoja od začiatku na strane Ukrajiny a napriek tomu v hokejovej NHL hrá v tejto sezóne viac ako päťdesiat ruských hokejistov.

„Prestaňme byť pápežskejší ako pápež. Riaďme sa s rešpektom a úctou k tým, ktorí chcú nosiť dvojkríž na svojej hrudi a merať si sily s tými najsilnejšími. Tak sa buduje úcta k vlastnej krajine,“ ukončil svoj prejav Peter Pellegrini, predseda Národnej rady Slovenskej republiky, predseda strany Hlas – SD a kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky.

LIBERÁLNA HYSTÉRIA NIČÍ VŠETKO, ČO SA POSTAVÍ DO CESTY JEJ IDEOLÓGII!
Nechutné útoky na Jaromíra Jágra! Dominikovi Haškovi KHL svojho času vôbec nevadila, keď pôsobil ako brankár v klube Spartak Moskva. Ostatne v jednom z klubov ruskej KHL, kde pôsobil v posledných siedmich rokoch, ktoré strávil v KHL, aj Hudáček.... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik