Vlastenecký inštitút opäť zjednocuje slovenských politikov
12 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Vlastenecký inštitút Petra Šveca mal svoje pravidelné rezortné zasadnutie. Stretnutie odborníkov, vlastencov sa konalo v Alekšinciach v Slovenskom dvore za prítomnosti svojich členov i  významných predstaviteľov slovenského verejného života.

Prítomní boli Štefan Harabin, národný kandidát na prezidenta SR, poslanci parlamentu Pavel Ľupták (NK-SNS) a Ivan Hazucha (SMER), premiéri Vladimír Mečiar a Ján Čarnogurský a ďalší odborníci. Témou bolo 100 dní vlády a kultúra. Úvod do problematiky predniesol predseda inštitútu Jozef Prokeš, niekdajší predseda SNS a poslanec  SNR. Nasledovali koreferáty a živá diskusia. Duše potešila aj skutočná kultúra -  klasika napr. Rodný môj kraj v podaní operného speváka Ivana Ožváta.

Zdroj: Mediálny tím JUDr. Štefana Harabina

Zosnulý plk. Peter Švec  (+2021) ako politik bojoval za Slovensko už ako poslanec Federálneho zhromaždenia v čase delenia Česko-Slovenska. Ako pilot, bezpečnostný expert a člen generálneho štábu armády mal množstvo cenných skúseností, ktoré cieľavedome odovzdával nástupcom. Zvlášť v súčasnej situácii Slovenska je jeho odkaz naliehavý a jeho zápal nevyhnutný:

"Bez vlastenectva je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu".

Harabin EXKLUZÍVNE pre HD: Nový svetový poriadok
Na to, aby sme si vedeli predstaviť ako sa formuje súčasný svet, posúdiť a rozoznať rôzne videnia a koncepcie ako má svet vyzerať, musíme pravdivo posúdiť súčasný vývoj vo svete. Iba tak môžeme zladiť naše snaženie o zachovanie Slovenskej republiky... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik