Fínsko sa izoluje od Ruska
13 | 02 | 2024 I Milan Laca

Nový prezident Fínska: Do konca vojny nebudú s Ruskou federáciou žiadne politické vzťahy.

Víťaz prezidentských volieb vo Fínsku Alexander Stubb povedal, že do konca vojny na Ukrajine nemôžu existovať žiadne vzťahy s Ruskom na politickej úrovni.

Nechcemem mať s vami nič!

Stubb to povedal na tlačovej konferencii po víťazstve vo voľbách, cituje ho Yle. Poznamenal, že medzi Ruskom a Fínskom existujú kontakty na úrovni diplomatov a pohraničných služieb, ale neexistujú žiadne vzťahy na politickej úrovni. "Politika voči Rusku je jednoduchá. Diplomatické a oficiálne vzťahy zostávajú, ale na politickej úrovni neexistujú žiadne vzťahy s Ruskou federáciou a nebudú, kým Rusko nezastaví vojnu na Ukrajine", povedal Stubb.

Slová TRUMPA vyvolali obrovský rozruch! USA už nebudú podporovať TIETO krajiny NATO
Pokiaľ krajiny NATO nebudú dávať dosť peňazí na obranu a napadne ich Rusko, USA pod vedením Donalda Trumpa im neprídu na pomoc. Trump, ktorý sa zaujíma o republikánsku nomináciu na post prezidenta sa tak vyjadril v sobotu behom predvolenej kampane... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Nič nebudú meniť

Fínsky postoj k podpore Ukrajiny vo vojne s Ruskom sa podľa neho nezmení. "Rád by som pokračoval v línii odchádzajúceho prezidenta Sauliho Niinistöa", uistil Stubb. Poznamenal tiež, že bezpečnostná situácia v Európe sa od ruského útoku na Ukrajinu zmenila a členstvo v NATO a EÚ teraz formuje zahraničnú a bezpečnostnú politiku Fínska. Prezident dodal, že mieni viesť fínsku zahraničnú politiku v úzkej spolupráci s parlamentom a v úlohe najvyššieho veliteľa zaujme aktívnu pozíciu.

Zvolili si nového

Alexande Stubb, kandidát vládnej Národnej koalície,zvíťazil v druhom kole fínskych prezidentských volieb 11. februára. Získal 51,6 % hlasov, kým bývalý minister zahraničných vecí Pekka Haavisto zo strany Zelených získal 48,4 %.

Putin zas kráča k víťazstvu
75 % Rusov uviedlo, že sú pripravení voliť Putina. Agentúra VTsIOM: 75 % Rusov je pripravených voliť Putina, ak by sa voľby konali teraz. Opäť vyhrá? Drvivá väčšina Rusov, konkrétne 75 %, uviedla, že sú pripravení voliť za hlavu štátu... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik