Poslanci by sa mali zísť v pondelok na mimoriadnej schôdzi
11 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR by sa mali zísť opäť v pondelok (12. 2.) na mimoriadnej schôdzi k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Rokovanie iniciovala opozícia, ministerka to považuje za bežný nástroj politického boja.

V utorok (13. 2.) by mala pokračovať aj riadna 9. schôdza parlamentu. Poslanci termínovali na utorok ráno viaceré body z dielne Ministerstva financií SR. Medzi nimi napríklad novelu zákona o spotrebnej dani z minerálneho oleja či novelu zákona o cenách. Popoludní by sa mali venovať aj dvom návrhom rezortu hospodárstva, a to zákonu o ochrane spotrebiteľa i zmenám súvisiacim so zlepšovaním podnikateľského prostredia a znižovaním administratívnej záťaže.

Na programe riadnej schôdze je aj viacero poslaneckých noviel zákonov, niektoré boli presunuté ešte z decembrovej schôdze. Zákonodarcovia by sa mali venovať aj návrhom na odvolanie predsedu brannobezpečnostného výboru Tibora Gašpara (Smer-SD) a predsedu výboru pre verejnú správu Michala Šipoša (klub hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ). Voliť by mali poslanci člena Rady Rozhlasu a televízie Slovenska. Venovať sa majú aj návrhu na odvolanie a voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu.

Rusi nebudú čakať, kým sa vyzbrojíme. Hrozí vojna? Pripravte ľudí, varuje generál Šándor. "Alebo držte h.b.!"
"Ak naozaj veríme, že Rusko chce po Ukrajine napadnúť pobaltské štáty a ísť tak do regulárnej vojny s Alianciou, musíme sa podľa toho pripraviť. Ale potom je dosť naivné veriť, že Rusi budú čakať do roku 2035, kým budeme úplne vyzbrojení. Ale ak... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik