Zoroslav Kollár prichádza s druhým pozdravom pre Korčoka (VIDEO)
10 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Všetci tí, o ktorých Zoroslav Kollár do dnešného dňa točil videá, boli vo svojom správaní veľmi predvídateľní. Autora videa, nazvaného Pozdrav Ivanovi Korčokovi č. 2 preto neprekvapilo ani to, ako zareagoval adresát na prvé video. Aj on vo svoj prospech využíva virtuálny priestor. Kollár preto v úvode videa pripomenul aj z histórie dokumenty, ktoré doslova ovplyvnili dejiny a boli cez ne ovplyvňované davy.

Popri Korčokovi Zoroslav Kollár vysvetlil, ako fungujú politický marketing a manipulácia. Využívali ich ľudia zo Sme rodina, čo môže mať aj trestno-právnu dohru a využíva ich aj Ivan Korčok. Veľkú časť videa Kollár venuje vysvetľovaniu toho, akú chybu urobilo ÚPN pri vyvracaní podvrhu o Korčokovej niekdajšej spolupráci s ŠtB. Kollár sa však na záver zamyslel aj nad tým, prečo Jerguš Sivoš z ÚPN porušil zákon.

Politický marketing a manipulácia

Kollár upozorňuje, že aj na Slovensku sa hojne využíva politický marketing, ktorý na ovplyvnenie verejnej mienky využíva aj internetových trollov. To je pár ľudí vo virtuálnom dave, ktorí presne vedia, kde a čo napísať, aby ovplyvnili diskusiu. A takí podľa Zoroslava Kollára pôsobia aj v predvolebnej kampani Ivana Korčoka.

Ako druhú formu ovplyvňovania verejnosti cez sociálne siete, Kollár uvádza zverejňovanie klamlivých informácií, ktoré sú uveriteľné. „Občania si urobia názor a keď o pár týždňov, mesiacov, či rokov vyjde na povrch pravda, už to nikoho nezaujíma,“ozrejmuje Kollár dopĺňajúc svoje tvrdenia informáciami o manipulátoroch. Korčok používa obe metódy a darí sa mu v tom.

Akcia Avatar

Ako príklad „trolej farmy“ uvádza Kollár trojicu z hnutia Sme rodina, ktorá v rámci Akcie Avatar nakúpila telefóny, SIMkarty, vymysleli mená a každému zo zainteresovaných pridelila niekoľko profilov na sociálnych sieťach. Ich úlohou bolo komentovanie negatívnych článkov a zvrátenie negatívnych reakcií pod nimi, či naopak navodenie negatívnej nálady pod statusmi politických súperov a uviedol aj pár príkladov s tým, že niektoré komentáre boli doslova nechutné. Problémom však je, že títo ľudia, síce pracovali takmer na plný úväzok pre hnutie Sme rodina, boli zamestnancami NR SR. „Domnievam sa, že ide o trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku,“hovorí Kollár. To však bude ďalší problém Borisa Kollára.

Čo s tým má Korčok?

Zoroslav Kollár si zmonitoroval aj komentáre pod príspevkami Ivana Korčoka a zistil, že aj on má slušné množstvo fanúšikov, ktorí reálne neexistujú. A tí aj s tými existujúcimi nerobia nič iné, len pozitívne komentujú Korčokove príspevky. Identifikovať ich nie je ťažké, no kto to financuje, zatiaľ zverejňovať Kollár nechce, aby nebol obvinený z ovplyvňovania volieb. Ide však o podobný spôsob práce, ako pri Akcii Avatar.

Ako Korčok manipuluje verejnú mienku

Volebný štáb Ivana Korčoka platený z rôznych, nie len slovenských zdrojov, má nadnárodný dosah. Svedčí o tom fakt, že po prvom videu, kde Kollár obvinil Korčoka zo spolupráce s ŠtB reagoval ako slovenský Ústav pamäti národa, tak aj jeho česká obdoba. Reagovali doslova bleskovo, navyše vydali vyjadrenie, o ktoré ich nik nežiadal a ich stanoviská sú podľa Kollára v rozpore s ich zákonnými kompetenciami.

Štandardne hľadanie v archívoch ÚPN trvá aj 90 dní, no v prípade Ivana Korčoka to stihli za ani nie tri hodiny pracovného času. Ani jedno zo stanovísk však nie je dôkazom, že Korčok nebol v kontakte s ŠtB.

Nemal by za chválenie Západu Korčok veľké problémy?

„Keby to bol podvrh, odkiaľ by mohol niekto v roku 2024 vedieť, že pán Korčok pred 40-timi rokmi pašoval tenisky? A ďalšia vec, priznal sa, že chválil Západ,“ upozorňuje Kollár. Ten má k dispozícii aj menné zoznamy účastníkov, z ktorých dal do pozornosti dve mená. Prvým je Gustáv Breznen – kandidát tajnej spolupráce a druhým je Dušan Blahuta – agent. Obaja robili takpovediac dozor. A za chválenie Západu, či pašovanie tovaru by mal za normálnych okolností veľké problémy.

OPRAVA: Zoroslav Kollár zverejnil video č. 1 o Ivanovi Korčokovi
Zoroslav Kollár zverejnil prvé video, ktoré venoval Ivanovi Korčokovi. Vo videu zverejnil dokumenty, ktoré potvrdzujú, že kandidát na prezidenta Ivan Korčok spolupracoval s ŠTB a donášal na ľudí! Aktualizované: dňa 23.02.2024 o 19:50 Na základe... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Trafená hus zagágala

Kollár tiež vyvrátil niektoré argumenty, ktoré ÚPN uviedol ako dôkaz toho, že dokumenty sú podvrh. Keby boli, nenastal by v štábe Ivana Korčoka taký poplach, ktorý vyústil do okamžitého kontaktovania ÚPN. Skóre je vyrovnané a to, čo sa udeje ďalej už pre občanov nebude až také atraktívne. ÚPN sa riadi zákonom, ktorý presne vymedzuje jeho právomoci. 

„Som gramotný, ešte som aj právnik a hoci som si ten zákon prečítal viackrát, nenašiel som tam oprávnenie pre ÚPN, že má právo vyjadrovať sa k dokumentom, ktoré navyše nemal fyzicky k dispozícii, bez odborného skúmania ich označovať za podvrh, alebo za pravé a tým významne ovplyvňovať verejnú mienku. Takže pán Jerguš Sivoš porušil zákon a myslím, že NR SR by sa mala zaoberať otázkou, či by ho nebolo treba odvolať z funkcie,“ uvažuje Kollár.

Ešte k pánu Sivošovi...

Na záver Kollár Korčoka upozorňuje, že ÚPN nie je jeho marketingová agentúra, ani súkromná eseročka, ale štátna inštitúcia. Zároveň však „vystrúhal poklonu“ Korčokovmu vplyvu, vďaka ktorému Sivoš z UPN porušil zákon. Kollár dodáva, že Jerguš Sivoš je nominantom Gábora Grendela, poslanca NR SR za OĽaNO a nomináciu si vyslúžil spoluprácou s Monikou Tódovou, Investigatívnym centrom Jána Kuciaka. Sivoš však poslúcha aj preto, lebo v minulosti mal v ÚPN istý problém...

Zoroslav Kollár / YouTube

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik