VYZNANIE IGORA MATOVIČA: VYŤAHUJE RÓMSKU KARTU!
10 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zdá sa, že Igor Matovič rozbehol prezidentskú kampaň. Rovno v dedine, kde sú podľa neho z 3300 ľudí iba dvaja gadžovia. Matovič sa dušuje, že nikto mu 500 eur nepripomínal a všetci sľubovali, že budú za prezidenta voliť jeho. O skúsenosti v Lomničke dokonca napísal aj príspevok na sociálnej sieti. Má názov "Polnočná Lomnička" a Matovič sa v ňom vyznáva Rómom. 

"Včera pred desiatou večer mi skončilo jedno stretko v Kežmarku. Vedel som, že keď prídem domov, už budú baby spať … a či prídem o jednej alebo tretej ráno, už je jedno. A tak som sa vydal pozrieť nočnú Lomničku, dedinu s najväčším podielom Rómov - z cca 3300 ľudí sú len dvaja gadžove. Prišiel som tam po desiatej večer. Tmavé ulice, kde tu hľúčik mládežníkov, niektorí s gitarou. Zaparkoval som pri škole a vystúpil. Mladí, keď ma zbadali … tak paf - vy ste Igor Matovič … a to čo nasledovalo, sa ani presne opísať nedá,) Postupne prišlo množstvo dospelých aj mladých, niekoľko detí. Mnohí vybehli z domov len tak v župane," opisuje svoju skúsenosti predseda hnutia bývalého OĽaNO, Igor Matovič.

"Rozprávali sme sa, fotili aj smiali. Veľmi veľmi chudobní a cítil som, v srdciach aj dobrí ľudia. Rozprával som sa s matkou, ktorej zhorel do tla pred pár týždňami dom. Chalanmi, ktorí uverili majsterkovi z FB, ktorý hľadal pomocníkov na stavbu, kde si mesiac odrobili a po mesiaci im nevyplatil ani euro a povedal im, že môžu byť radi, že na nich nezavolal políciu, keďže boli u neho načierno. Hajzel … pred polnocou som ešte skončil v jednom malinkom, ale útulne a čisto zariadenom domci na káve. Bol som v nej predtým dvakrát. V roku 2012 na karavane pri Tour de Roma … a tiež v tom roku, keď som tam moje kočky zobral na omšu. Pri odchode ma oslovili traja miestni, že či by som ich nezobral smerom k Popradu, že idú do Žiliny za prácou … tak sme išli spolu až do Žiliny. O šiestej ráno tam má pre nich niekto miestny na stanicu prísť, tak ho od dvoch ráno na nej dnes čakali," vysvetľuje Matovič, ako prebiehala jeho návšteva v Lomničke.

MATOVIČ to prepískol! Rómovia prelomili mlčanie a bude dusno
Koniec srandy. Ak si Matovič a jeho cháska myslia, že ich ochráni imunita, tak klopú na zlé dvere. Naštvať Rómov, to nie je hocičo. Niektorí členovia Igorovcov síce disponujú kratším vedením aj pamäťou, ale tí, ktorých obrali o to, čo im sľúbili,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Až mu do plaču prišlo...

"Po ceste som vyzvedal o živote v najrómskejšej slovenskej dedine, čo sa dalo. Bol som rád, že bola tma a nebolo vidieť moje lesknúce sa oči, keď mi hovorili, ako sa celá dedina skladajú na pohreby. Preto, že to je výdavok v stovkách eur, čo nikto odložené nemá - tak pár miestnych ide z domu do domu a do zožita zapisujú meno a sumu, kto koľko prispel - euro, dve, tri … kým nenazbierajú na rozlúčku," opisuje ďalej situáciu.

"Na 500 eur sa ma nikto nepýtal. Práve naopak. Všetci hovorili, že sme boli prvá vláda, ktorá pomáhala rodinám a chudobným, ako veľmi si to vážia, čo hrialo pri srdci. Spolucestujúci veľmi chváli prácu a prístup kňazov a sestričiek, ktoré v Lomničke pôsobia a v minulých rokoch pôsobili. Pri poslednej výmene kňaza, vraj mnohí plakali. Keď som sa opýtal na úžeru, že nie, vraj pán farár by také niečo v Lomničke nedovolil. Prísť v noci sám na také miesto nevyžaduje odvahu. Stačí mať len otvorené srdce. Otvorené srdce pre ľudí, ktorí sú po pás v močiari a vlastnými silami nemajú šancu z neho vyjsť. ZÁŽITOK AKO HROM. O polnoci som Lomničku opustil, ale zostane mi v srdci, hoci teraz mi ju pripomínajú len zablatené boty na rohožke," poklepkáva Igor po pleciach Matoviča s tým, že dobre si spravil. 

Matovič v závere príspevku dodáva, že: "viacerí mi hovorili, že vedia, že kandidujem, budú ma voliť a chcú, aby som bol prezident. Vždy som im povedal, že ďakujem za dôveru, ale šancu nemám žiadnu. Že budem rád, ak v krajine, kde majitelia médií rozhodujú, z koho urobia prezidentku či prezidenta, nakoniec budem mať 3%. Viacerí posmutneli, ale ešte viacerejší mi dodávali odvahu variáciami môjho známeho “dobre bude”,) … bol to krásny pocit, keď ľudia na úplnom dne materiálnej chudoby Vám chcú dodať vnútornú silu s mafiou naďalej bojovať. Milujem človečinu a nemám rád strojený falošný život umelých póz a fráz. V polnočnej Lomničke som sa Človečiny nabažil. ĎAKUJEM, Pačivale Roma za krásnu noc."

Únia Rómov ešte v decembri 2023 podala na Igora Matoviča trestné oznámenie

Občianske združenie Únia Rómov na Slovensku podalo trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre v súvislosti s 500-eurovým príspevkom za účasť vo voľbách. Zároveň vyzvala Igora Matoviča (hnutie Slovensko), aby dodržal sľub voči Rómom. Ako povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii predseda únie František Tanko, Rómovia boli oklamaní.

"V tieto dni nás kontaktovalo množstvo obyvateľov rómskych osád s problémom, ktorý je dôsledkom sľubov Matoviča a rodiny poslancov Pollákovcov. Je to sľub, že ak im dajú vo voľbách hlas, dostanú 500 eur. Ľudia, ktorí im uverili, si požičali peniaze od úžerníkov a teraz sú vo veľkých osobných problémoch. Matovič a Pollákovci hrubo vedome oklamali a zneužili chudobných Rómov. Vedeli, že nedokážu presne porozumieť ich zavádzajúcim sľubom a že vo vidine rýchleho a jednoduchého získania financií dostanú ich hlasy," povedal Tanko.

Verí, že príslušné orgány celú záležitosť vyšetria a zodpovedné osoby zoberú na zodpovednosť. Zároveň vyzval kompetentných na stretnutie a okamžité jednanie o riešeniach nahromadených problémov. Napriek tvrdeniam Matoviča sa s reakciou Únie Rómov na Slovensku stotožňuje splnomocnenec vlády pre rómske komunity Alexander Daško, podľa ktorého je volebný úspech hnutia v rómskej komunite mimoriadne podozrivý.

A JE TO TU! ÚNIA RÓMOV PODÁVA TRESTNÉ OZNÁMENIE! CHCÚ 500 EUR
Občianske združenie Únia Rómov na Slovensku podalo trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre v súvislosti s 500-eurovým príspevkom za účasť vo voľbách. Zároveň vyzvala Igora Matoviča (hnutie Slovensko), aby dodržal sľub voči Rómom. Ako... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

SNS VYZÝVA: JÁN MIKAS, ODSTÚPTE!
Slovenská národná strana vyzýva hlavného hygienika Slovenskej republiky Jána Mikasa, aby bezodkladne odstúpil zo svojej funkcie. V prípade, že hlavný hygienik Slovenskej republiky nevyvodí svoju zodpovednosť za predchádzajúce 3 roky, najmä za... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik