Putin Tuckerovi Carlsonovi: UKRAJINA JE ZJAVNE SATELITNÝ ŠTÁT USA!
10 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

"Ukrajina je očividne satelitným štátom USA," povedal Putin vo štvrtok v rozhovore pre Tucker Carlson, informuje americký portál Breitbart.

Putin odpovedal na otázku Carlsona, ktorý sa opýtal: „Obávate sa, že to, čo sa deje na Ukrajine, môže viesť k niečomu oveľa väčšiemu a oveľa hroznejšiemu? A ako veľmi ste motivovaný zavolať vláde USA a povedať: "Poďme sa dohodnúť'?

„Už som povedal, že sme sa neodmietli porozprávať. Sme ochotní rokovať,“ odpovedal Putin. "Je to západná strana - a Ukrajina je, samozrejme, satelitný štát USA, to je evidentné."

Carlson odpovedal: „Samozrejme, že sú satelitom. Veľké krajiny ovládajú malé krajiny. To nie je novinka."

"A to je dôvod, prečo som sa pýtal na priame rokovania s Bidenovou administratívou, ktorá robí tieto rozhodnutia, nie s prezidentom [Volodymyrom] Zelenským z Ukrajiny," dodal Carlson.

Putin odpovedal: „Ak Zelenského administratíva na Ukrajine odmietla vyjednávať, predpokladám, že to urobili podľa pokynov z Washingtonu. Ak sa Washington domnieva, že ide o nesprávne rozhodnutie, nech sa ho vzdá,“ dodal Putin. „Neboli sme to my, kto urobil toto rozhodnutie. Boli to oni. Tak nech sa k tomu vrátia. Toto je to."

Putin Tuckerovi Carlsonovi: VOJNA NA UKRAJINE MÔŽE SKONČIŤ O NIEKOĽKO TÝŽDŇOV!
Rusko nikdy neodmietlo zapojiť sa do dialógu o Ukrajine, ale po prerušení istanbulských rokovaní v marci 2022 Moskva nemá v úmysle urobiť prvý krok. Prečo sa musíme trápiť a opravovať chyby niekoho iného? Uviedol to v rozhovore s americkým... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Carlson potom požiadal o vysvetlenie a opýtal sa priamo Putina: „Chcete vyjednať riešenie toho, čo sa deje na Ukrajine?“

"Správne," odpovedal Putin. "A podarilo sa nám to. V Istanbule sme pripravili obrovský dokument, ktorý parafoval vedúci ukrajinskej delegácie. Pripojil svoj podpis k niektorým ustanoveniam - nie k všetkým - pridal svoj podpis a potom sám povedal: "Boli sme pripravení to podpísať a vojna by sa skončila už dávno, pred 18 mesiacmi. Prišiel však premiér Johnson, prehovoril nás a túto šancu sme premeškali,“ dodal Putin.

Na inom mieste v rozhovore Putin zopakoval ruské tvrdenie, že bývalý britský premiér Boris Johnson inštruoval Ukrajinu, aby prerušila pokročilé mierové rokovania v prvých dňoch vojny – toto tvrdenie Ukrajina už poprela.

Čo hovorí Západ o rozhovore Carlsona s Putinom?
Západné médiá komentujú rozhovor amerického novinára s ruským prezidentom. Čo ich v ňom zaujalo? Ponúkame hodnotenie denníka Politico. Hodnotenie Málokto očakával, že zo stretnutia Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom, vzíde niečo prevratné,... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik