Nekonečné reči o vojne! Nekonečné strašenie
10 | 02 | 2024 I Milan Laca

NATO predpovedá načasovanie začiatku možnej vojny s Ruskom.

Dánsko oznámilo, že o 3 až 5 rokov môže vypuknúť vojna medzi NATO a Ruskom.
Vojna na dohľad?

Vojenský konflikt medzi NATO a Ruskom by sa mohol začať v najbližších troch až piatich rokoch. Túto predpoveď vyslovil minister obrany Dánska Troels Lund Poulsen, ktorého citovala agentúra Reuters. „Nedá sa vylúčiť, že do troch až piatich rokov Rusko otestuje článok 5 NATO a solidaritu aliancie,“ povedal minister a dodal, že Kremeľ „má túžbu urobiť to“. Podľa Troelsa je nepravdepodobné, že by Dánsko bolo priamo napadnuté, ale môže čeliť hrozbe hybridných útokov z Ruska.

Chystajú sa aj ďalší

V januári vyšlo na javo, že Nemecko pripravuje plán vojny medzi NATO a Ruskom, ktorá by sa, podľa scenára nemeckého ministerstva obrany, mohla začať v lete 2025. Najpravdepodobnejším miestom kolízie by bol koridor Suwalki medzi Bieloruskom a Kaliningradskou oblasťou.

Už teraz? 

Podľa dokumentu nemeckého ministerstva obrany, vydá v deň X hlavný veliteľ NATO rozkaz na presun 300-tisíc vojakov na východné krídlo. Medzi nimi bude aj 30-tisíc vojakov Bundeswehru. Podľa Bildu, by sa eskalácia mohla začať vo februári 2024 začiatkom aktívnej ruskej ofenzívy proti pozíciám ukrajinských ozbrojených síl. 

Navyše, do júna by sa situácia skončila ústupom ukrajinskej armády. Akcie Ruska a Západu sú popísané s presnosťou na miesto a mesiac, čo by vyvrcholilo vyslaním stoviek tisíc vojakov NATO a nevyhnutným vypuknutím vojny v lete 2025.

Propaganda TOTO nikdy nepustí von: Nemec bojujúci na Ukrajine ODHALIL VŠETKO!
Keby Ukrajina dostala od Západu dostatok stíhačiek, vojna by sa tu výrazne zmenila, hovorí bývalý nemecký vojak teraz bojujúci v ukrajinskej špeciálnej jednotke proti ruskej armáde. O aktuálnom dianí na bojisku prehovoril v rozhovore s redaktorom... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

A ešte jedni susedia... 
Poľsko berie vojnové hrozby v rôznych častiach sveta vážne, nevynímajúc útoky z Ruska, povedal v rozhovore pre Super Express minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz . „Najhoršie scenáre beriem najvážnejšie,“ odpovedal na otázku o možných ruských prípravách na útok na Poľsko. "Zvažujem všetky scenáre. To nie sú slová do vetra".
 
Podľa ministra je „situácia vo svete mimoriadne vážna“. "Nie je to len Ukrajina, ale aj oblasť Čierneho mora a Tichého oceánu," zdôraznil minister. "Preto robíme audit, robíme závery a dopĺňame nedostatok zbraní. Veľké nákupy sú veľmi dôležité, no pre mňa je nemenej dôležitá individuálna výstroj vojakov".
 
Ako minister pripomenul, počas svojej poslednej cesty do  Bruselu vyhlásil, že v rokoch 2024-2025 budú poľské jednotky pripravené zapojiť sa do vytvorenia síl rýchlej reakcie Európskej únie.
Putin Tuckerovi Carlsonovi: VOJNA NA UKRAJINE MÔŽE SKONČIŤ O NIEKOĽKO TÝŽDŇOV!
Rusko nikdy neodmietlo zapojiť sa do dialógu o Ukrajine, ale po prerušení istanbulských rokovaní v marci 2022 Moskva nemá v úmysle urobiť prvý krok. Prečo sa musíme trápiť a opravovať chyby niekoho iného? Uviedol to v rozhovore s americkým... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik