MŠVVaM: V školách a školských zariadeniach platí ZÁKAZ POLITICKEJ PROPAGÁCIE!
10 | 02 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

V školách a školských zariadeniach platí zákaz akejkoľvek politickej propagácie. Vyplýva to zo školského zákona. Poukázal na to rezort školstva, pričom na jeho porušenie už upozornil dve školy. Informuje o tom na svojom webe.

"Na školách sa zakazuje akákoľvek politická propagácia vrátane propagácie politikov alebo kandidátov do politických funkcií, napríklad aj kandidátov na funkciu prezidenta alebo funkciu predsedu samosprávneho kraja či starostu obce," zdôraznilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.

Prípady návštev škôl politikmi je podľa neho potrebné posudzovať individuálne - či ich účelom je politicky neutrálna diskusia alebo politická propagácia. Z rezortu tiež avizovali, že priestory školy a diskusie so žiakmi sa nesmú využívať na politickú propagáciu prostredníctvom propagačných obrázkov alebo videí.

Nedávno podľa nich upozornili Prešovský a Banskobystrický samosprávny kraj ako zriaďovateľov škôl na porušenie zákazu. "Ministerstvo dostalo podnet v súvislosti s návštevou prezidentského kandidáta Ivana Korčoka na dvoch stredných školách, na gymnáziu v Snine a Strednej zdravotnej škole v Lučenci," dodali.

Keď zlyháva komunikácia v spoločnosti, mal by zasiahnuť prezident! DNEŠNÉ SLOVENSKO VŠAK NEMÁ HLAVU ŠTÁTU
To, čo sa dialo v posledných dňoch v parlamente, ma tak znechutilo, že som rozmýšľal, či sa k tomu vôbec vyjadriť. Prosím, nenazývajte to divadlo, lebo divadlo je poctivé a náročné remeslo. Toto bol jeden odpudzujúci chliev, hlboko nedôstojný... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik