NEMECKO VARUJE: Milióny ukrajinských utečencov ešte len prídu!
10 | 02 | 2024 I Milan Laca

Nemecko predpovedá ďalších 10 miliónov utečencov z Ukrajiny... ak Rusko vyhrá vojnu.

Nemecká spolková vláda predpovedá, že v prípade najhoršieho scenára na Ukrajine a ruského víťazstva, sa počet ukrajinských utečencov zvýši o 10 miliónov a Nemecko bude jednou z ich cieľových krajín. Informovali o tom noviny Welt am Sonntag, s odvolaním sa na predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní a poslancov v Nemecku, ktorí sú s predpoveďou oboznámení.

Čo s nimi?

Welt am Sonntag zároveň dodáva, že nemecká vláda vo svojich prognózach predpokladá, že Ukrajina má vojenské a finančné kapacity na udržanie obrany a stability do konca roku 2024. Situáciu však komplikuje meškanie pomoci zo strany Spojených štátov: Kongres od jesene minulého roka nemôže schváliť dodatočné finančné prostriedky na podporu Ukrajiny.

Veterán od Charkova, rodinu má v Rusku... Nový veliteľ ukrajinskej armády má ťažkú ​​pozíciu (FOTO)
Najvyšším vojenským veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny sa stal Oleksandr Syrskyj, generálplukovník so skúsenosťami z obrany Kyjeva aj pri oslobodzovaní východu Ukrajiny. Čo všetko má Oleksandr Syrskyj za sebou? Je toho veľa. Ukrajinský prezident... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Dajme zbrane!

Expert na zahraničnú politiku opozičnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka Roderich Kiesewetter v komentári pre noviny vyzval západné štáty, aby vzhľadom na váhanie v USA výrazne zvýšili vojenskú pomoc. "Ak nezmeníme našu stratégiu na podporu Ukrajiny, potom bude oveľa pravdepodobnejší najhorší scenár masového exodu z Ukrajiny a šírenia vojny do krajín NATO. V tomto prípade je desať miliónov utečencov dosť nízke číslo". povedal Kiesewetter.

...a dajte peniaze!

Nemecký kancelár Olaf Scholz, počas návštevy Bieleho domu 9. februára, rokoval o ďalšej pomoci Ukrajine s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Obaja lídri vyzvali americký Kongres, aby čo najrýchlejšie schválil dodatočné financovanie.

Ukrajinskí vojaci sa obávajú: "Všetkých nás zabije, všetci sme v r.t..." Medvedev reaguje: ZRADCA!
Obavy zo spôsobu velenia novovymenovaného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl sa množia. Oleksandr Syrskyj po krvavých bojoch o Bachmut nesie prezývku "Mäsiar". Podľa niektorých vojakov z radov ukrajinskej armády je jeho štýl demoralizujúci a... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik