Mikas: Nebudem sa brániť prešetrovaniu manažmentu pandémie COVID-19
10 | 02 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Hlavný hygienik SR Ján Mikas sa nebude brániť prešetrovaniu manažmentu pandémie COVID-19. V danej súvislosti poskytol plnú súčinnosť Generálnej prokuratúre (GP) SR aj Najvyššiemu kontrolnému úradu (NKÚ) SR. Uviedol to pre TASR v reakcii na výzvu koaličnej Slovenskej národnej strany (SNS), týkajúcu sa jeho odstúpenia.

"Som otvorený a nebránim sa prešetrovaniu manažmentu pandémie COVID-19 zo strany GP SR, NKÚ SR a splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19," skonštatoval Mikas. Upozornil zároveň, že vládny splnomocnenec Peter Kotlár ho zatiaľ nekontaktoval.

Hlavný hygienik považuje vynášanie účelových rozsudkov pred riadnym preverením za nekorektné. Vníma to ako ďalší útok nielen na seba, ale aj jeho kolegov a ďalších odborníkov, ktorí sa snažili, aby boli dopady na zdravie a životy občanov SR počas pandémie čo najmenšie. "Neodišiel som preto, lebo som bol pri pandémii a zotrval som pri jej riešení. Ani dnes zbabelo neutekám pred otázkami, ktoré treba z odborného hľadiska zodpovedať a naďalej znášam aj osobné útoky," dodal Mikas.

SNS vyzvala Mikasa na bezodkladné odstúpenie z funkcie. Mikasa považujú národniari za symbol nezvládnutia boja s pandémiou COVID-19.

SNS VYZÝVA: JÁN MIKAS, ODSTÚPTE!
Slovenská národná strana vyzýva hlavného hygienika Slovenskej republiky Jána Mikasa, aby bezodkladne odstúpil zo svojej funkcie. V prípade, že hlavný hygienik Slovenskej republiky nevyvodí svoju zodpovednosť za predchádzajúce 3 roky, najmä za... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik