Seniorke zachránil 20.000 eur nechtiac aktivovaný letový režim v mobile
09 | 02 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Letový režim, nevedomky aktivovaný v mobile, zachránil 85-ročnej dôchodkyni 20.000 eur. Inak by sa pravdepodobne stala ďalšou obeťou podvodu. O prípade v piatok informovala banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti a seniorov aj ich príbuzných opäť vyzvala na obozretnosť.

"Dôchodkyňu v stredu (7. 2.) kontaktovala z českého čísla neznáma osoba, ktorá od nej familiárnym spôsobom pýtala peniaze. Žena urobila chybu, pretože sa hneď opýtala, či jej volá vnuk a oslovila ho krstným menom. Na to zrejme neznámy čakal a začal sa vydávať za vnuka. Kázal jej z banky vybrať peniaze, mal si po ne prísť k nemocnici v Banskej Bystrici," opísala polícia.

Keď žena prišla k nemocnici, zistila, že si nevedomky v mobile aktivovala "letový režim" a nemohla sa nikomu dovolať. Poprosila o pomoc pracovníka strážnej bezpečnostnej služby, ktorý sa ponúkol, že vnukovi zavolá zo svojho telefónu. Ten o ničom nevedel, okamžite informoval políciu a starú mamu odprevadil do banky, kde si pod jeho dohľadom vložila peniaze späť na účet.

DESIVÉ CHVÍLE V rodinnom dome sa STRIEĽALO: Mladá žena prišla o ŽIVOT!
V bratislavskej mestskej časti Jarovce sa dnes stala obrovská tragédia. Podľa informácií portálu cas.sk sa v jednom z rodinných domov zastrelila mladá žena. Susedia potvrdili, že išlo o príjemnú bezproblémovú rodinu a nič takémuto hroznému činu... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik