Premiér sa vyjadril k arogancii barda bratislavskej kaviarne, tatu Šimečku (VIDEO)
10 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Slovenskom a vlastenecky zmýšľajúcim Slovákom silne a hlavne negatívne zarezonovali slová otca Michala Šimečku, jedného z prominentov bratislavskej kaviarne, ktorá si už dlhšiu dobu koleduje o náhubok na ústa, Milana Martina Šimečku. Ten sa vyjadril ohľadom slovenského národa, že premiéra dostala k moci „...menej vzdelaná lúza. Teraz tej lúze hovoria, poďte, spoločne ideme škodiť. Tento človek, tento premiér malého národa, zbabelého, ktorý nikdy poriadne nebojoval...“

Robert Fico upozornil v Národnej rade Slovenskej republiky aj na Milana Martina Šimečku.

„Dámy a páni, tej časti opozície, ktorej sa to týka je to na smiech, dnes nie je možné sa dištancovať od slov pána Šimečku,“ povedal už premiér vážnym tónom. „Pán Šimečka nie je žiadny nezávislý novinár, je to človek, ktorý organizuje po Slovensku stretnutia v ktorých hovorí ako zachrániť demokraciu. Pán Šimečka útočí na vládnu koalíciu a bez akýchkoľvek zábran obhajuje politiku tak liberálov, Progresívneho Slovenska ako aj iných opozičných strán,“ povedal Robert Fico a zdôraznil, že je to hlavný dôvod, prečo tieto tvrdenia treba brať v kontexte opozičného pôsobenia Progresívneho Slovenska a nie je možné sa od nich dištancovať.

Premiér je presvedčený, že je beda národu, ktorý chcú ovládať ľudia, ktorí nemajú žiadny vzťah k vlastnému národu. Ľudia neznalí histórie národa, popierajúci dôležité historické fakty, urážajúci samotný národ tým najvulgárnejším spôsobom. Pripomenul teda aký „zbabelý“ je náš malý národ žijúci v srdci Európy. Pripomenul tiež hneď prvú vetu z preambuly Slovenskej ústavy ktorá hovorí o stáročných zápasoch za vlastnú štátnosť a svojbytnosť. Podotkol, že progresívnej elite také slová nič nehovoria, pretože im nie sú známe ani fakty o tom, kedy bola založená Československá republika.

Spochybnil historickú gramotnosť vzdelanostných nedonosencov opozície, keď povedal, že nemajú tušenia o histórii Veľkej Moravy, Cyrilovi a Metodovi, či o neskutočnej odvahe Slovákov, naozaj malého národa, ktorý bol schopný zorganizovať jedno z najsilnejších a najdlhšie trvajúcejších povstaní proti nacistickej sile, opantávajúcej celú Európu. O štúrovskej tradícii či Academii Istropolitana ani nehovoriac. Takéto konanie označil ako skutočný prejav neúcty. Sám Fico sa ospravedlnil za nehanebné slová opozície, ktorá sa za svoje konanie a konanie tých, ktorí im dopomohli k ich popularite, neospravedlní asi nikdy.

Takéto vyjadrovanie definoval ako produkt mimoriadne nezodpovednej alternatívy pre Slovensko. Pripomenul nezodpovedný výber predsedu eurokandidátky za PS Ľudovíta Ódora. Úradníčka, vo svojej dobe zanechávajúceho v slovenskom rozpočte 7 miliardový škrt v rozpočte, čím potvrdil koniec čo i len najmenšieho náznaku o podpore prosociálneho štátu.

Opozícia do politických hier ťahá už aj Ústavný súd SR
Opozícia sa ústavnou sťažnosťou podanou v súvislosti s novelou Trestného zákona snaží vtiahnuť Ústavný súd (ÚS) SR do parlamentných politických hier. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko. Samotný súlad novely Trestného zákona s ústavou by... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vypichol i pochybnú podporu Ivana Korčoka, kvitujúceho právo veta pre členské štáty Európskej únie a musel so všetkou vážnosťou podotknúť, že mu je ľúto, ak je v laviciach slovenského parlamentu takáto protislovenská, nespôsobilá a neschopná opozícia.

Hneď, ako dal príležitosť premiér odpovedať aj na otázky Romana Mikulca zastupujúci predseda parlamentu Ľuboš Blaha pripomenul, že tento stihol medzičasom z parlamentu ubziknúť.

Premiér zdôraznil Čaputovej obalamutenie národa tým, že predčasné voľby nevyhlásila už v prvej polovici minulého roka, pričom tvrdila, že najlepším možným dátumom by boli voľby práve v júni 2023, hoci prezidentka si neraz vo svojich tvrdeniach protirečila, čo dokázala aj svojou podporou invázie vojsk USA na naše územie onedlho na to, ako takéto konanie označila ako porušenie štátnej suverenity Slovenskej republiky.

„Keď v máji vznikala úradnícka vláda, ktorú aj prezidentka takýmto termínom definovala, bolo Smeru úplne jasné, že Ódorova vláda nebude v žiadnom prípade apolitická, pretože bola prepojená na štruktúry progresívneho a liberálneho sveta a rovnako sme vedeli, že táto vláda mala mať iné úlohy, ako len priviesť Slovensko do predčasných parlamentných volieb...“ povedal premiér. V konečnom dôsledku sa prezidentka snažila urobiť všetko preto, aby žiadne predčasné parlamentné voľby v júni neboli a úradnícka vláda pretrvala až do volieb, ktoré sa mali konať na jar 2024.

Prezidentka na otázky Smeru a Hlasu voči Ódorovi a jeho apolitickosti tvrdila, že je to iba úradník, ktorý nemá nič s politikou spoločné. Jeho apolitické tendencie sa však prejavili práve tým spôsobom, že sa priklonil na stranu PS a stal sa lídrom jej eurokandidátky. To potvrdilo aj podozrenie, že PS je zodpovedné za všetky negatíva, ktoré sú dôsledkom konania bývalej Matovičovsko-Hegerovsko-Ódorovskej vlády. Ódora označil za človeka, prejavujúceho sa absolútnou nespôsobilosťou a pasivitou, čím spôsobila republike mimoriadne hmotné škody. Návrh rozpočtu Ódora, predložený Ficovi obsahoval také prvky, ktoré by viedli k totálnemu rozkladu sociálneho štátu, pretože mnohomiliardové škrty navrhnuté Ódorom boli jednoducho nerealizovateľné.

TATA ŠIMEČKA nám ukázal, kde je sever: SLOVÁCI SÚ MALÝ ZBABELÝ NÁROD, ktorý nikdy poriadne nebojoval (VIDEO)
Martin Milan Šimečka, označujúci Slovákov, voliacich podľa svojho presvedčenia za lúzu, svine oblečené v ľudskej koži vo svojom „preslove“ za prítomnosti takých intelektuálnych es ako sú Leško, Tódová či Kostolný, klipkajúc očami so smädnou tvárou... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Dušan Janek

„Čo je ale najpodstatnejšie je fakt, že celá úradnícka vláda pána Ódora bol jeden obyčajný podvod. Od samého začiatku bolo jasné, že ste sa chceli ujať moci v tomto štáte bez parlamentných volieb, pretože ste už vtedy vedeli, že nikdy žiadne parlamentné voľby nevyhráte,“ skonštatoval s pevným presvedčením premiér Robert Fico.  

Je to VONKU! Kandidátku PS do eurovolieb povedie Ľ. Ódor! Prvé reakcie
Kandidátnu listinu Progresívneho Slovenska (PS) do tohtoročných eurovolieb povedie expremiér Ľudovít Ódor. Informoval o tom líder hnutia Michal Šimečka na stredajšej tlačovej konferencii. Viacerí však tvrdia, že Progresívne Slovensko si robilo... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik