Odvolávaná Šimkovičová: Toto je silný ministerkin spojenec
10 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Premiér Robert Fico (Smer-SSD) sa už po niekoľký krát jednoznačne postavil za ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS). Urobil tak napríklad aj pri januárovom výjazdovom zasadnutí vlády po tom, ako aktivisti rozbehli petíciu za jej odvolanie. Po druhýkrát tak urobil po tom, ako poslanci PS a SaS nespočítali podpisy na schôdzu, kde malo jej odvolanie prebehnúť po prvýkrát, teraz svoj postoj zduplikoval.

„Ak niekto zbiera podpisy, my mu v tom zabrániť nemôžeme. My na rozdiel od minulej vlády rešpektujeme petičné právo. Nevidím dôvod na to, aby sme vyvodzovali akúkoľvek mieru zodpovednosti voči ministerke,“podotkol s tým, že Šimkovičovej aktivity smerujú k plneniu vládneho programu.

Ministerka Šimkovičová sa ZABÁVA, Nvotovej je DO PLAČU! PREČO? (FOTO)
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS), čelí už niekoľko dní tlaku progresívcov, liberálnej kaviarničky a ďalších. Tlak neutícha a ministerka prednedávnom reagovala aj na otvorenú výzvu na odstúpenie z postu ministerky kultúry. Medzi podpismi... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Iniciátori a iniciátorky výzvy poukazujú na Šimkovičovej autoritárske praktiky pri vedení rezortu, netransparentnosť rozhodovacích procesov, absenciu diskusie s odbornou verejnosťou, ako i dátových analýz či chýbajúcu víziu, ku ktorej by mali jednotlivé kroky ministerstva viesť," priblížili. Šimkovičová podľa nich vytvára falošné rozpory medzi tzv. „tradičnou" a „súčasnou" kultúrou, čím sa snaží prekryť vlastnú neschopnosť riešiť systémové problémy rezortu.

V pondelok Robert Fico zverejnil video, v ktorom Šimkovičovú plne podporil s tým, že poslancom PS a SaS vysvetlil, že Ústava hovorí o tridsiatich potrebných podpisoch pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze.

„Po takejto hanbe by som nechal ministerku na pokoji a začal by som sa vážne zaoberať otázkou, kde súdruhovia z NDR urobili chybu,“ odporučil Fico opozičným poslancom.

Na druhýkrát sa podpisy podarilo vyzbierať a odovzdať v podateľni. Šimkovičová by podľa toho, čo oznámil predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) mala čeliť odvolávaniu už v pondelok, 12. februára.

Ministerku Šimkovičovú sa opozícia pokúsi odvolať v pondelok
Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) má byť v pondelok (12. 2.). Začať sa má ráno o 9.00 h. Informoval o tom predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

„Veľmi sa teším na ten súboj, do ktorého sa prídem aj ja osobne zapojiť,"avizoval už vo štvrtok premiér. Podľa neho má ministerka kultúry zdravé názory, ktoré Slovensko potrebuje.

„To nie je človek, ktorý sa klania mimovládnym organizáciám, ktoré vás vytvorili. To nie je človek, ktorý vytvára tretiu toaletu pre ľudí, ktorí nevedia, či sú takí, alebo onakí,"adresoval opozícii.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Premiér sa vyjadril k arogancii barda bratislavskej kaviarne, tatu Šimečku (VIDEO)
Slovenskom a vlastenecky zmýšľajúcim Slovákom silne a hlavne negatívne zarezonovali slová otca Michala Šimečku, jedného z prominentov bratislavskej kaviarne, ktorá si už dlhšiu dobu koleduje o náhubok na ústa, Milana Martina Šimečku. Ten sa... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik