I nastalo kvílenie a škrípanie zubov... (VIDEO)
10 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Opozícia škrípe zubami, poniektorí doslova zúria. Hlasy z „koaličného tábora“ hovoria, že je to zo strachu. Nech je, ako chce, novela trestných kódexov bola po búrlivej diskusii a niekoľkých excesov opozičných poslancov, 8. februára vo večerných hodinách schválená a sociálne siete zaplavili reakcie opozičných poslancov.

Mária Kolíková (SaS) sa vyhráža Ústavným súdom, Veronika Remišová (OĽaNO/Za ľudí), Jana Bittó Cigániková a Branislav Grőhling si robia starosti o násilie páchané na ženách (celkom zrazu) a Ľubomír Galko (OĽaNO) ostal verný svojej vulgárnosti a jeho spolustraník, poslanec Jozef Pročko hovorí o smrti spravodlivosti.

Kolíková o hanbe

„Vládna koalícia schválila hanebnú novelu Trestného zákona. Ak čo i len sekundu bude platná, okrem amnestie pre svojich ľudí týmto skončia mnohé závažné kauzy. Verím, že s ohľadom na to, čo sa dialo v parlamente a ako prebiehal celý proces, bude mať Ústavný súd dosť dôvodov na to, aby pozastavil účinnosť ešte predtým, ako zákon bude účinný,“hnevá sa Mária Kolíková.

Mimovládky kritizujú schválenie novely Trestného zákona
Schválená novela Trestného zákona oslabuje právny štát a boj s korupciou. Zhodujú sa na tom mimovládne organizácie Transparency International Slovensko (TIS) a Nadácia Zastavme korupciu. "Koaliční poslanci schválili novelu Trestného zákona, ktorá... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Zrazu koľko útlocitu

„Fico a spol. sú po dnešku hrdinami tých, ktorí v minulosti sexuálne zneužili dieťa, alebo niekoho znásilnili. Dúfam, že najmä ženy a rodičia sa na to nebudú len tak pozerať,“ reaguje na Facebooku Jana Bittó Cigániková.

V podobnom duchu sa niesla aj reakcia Veroniky Remišovej. „Myslím na obete a ich rodiny, ktoré sa vďaka týmto gangstrom už nedovolajú spravodlivosti.“

Tradične vulgárny

„Dnešnou dobrou správou na piatok je to, že vidím na spolubojovníkoch, že to svinstvo, čo hentí lotri včera spravili, nás nezlomilo. Práve naopak, vidím ešte väčšiu súdržnosť a väčšiu odhodlanosť. Verte, že nie je koniec. My budeme za vás bojovať ďalej a s ešte väčšou intenzitou. Buďte s nami, my sme s vami,“napísal na sociálnej sieti Ľubomír Galko po tom, ako už trošku vychladol. Okolo polnoci v duchu tradícií svojho slovníka nechal na Facebooku len dve slová:

Reprofoto / Facebook / Ľubomír Galko

Bola aj ďakovačka

„Ďakujem prezidentke Zuzane Čaputovej za jasný postoj pri promafiánskom balíčku. Zákon, ktorý môže premlčať veľké kauzy a ešte aj skráti premlčaciu dobu za znásilnenie, nemal vôbec parlamentom prejsť,“ nechal na Facebooku odkaz Branislav Grőhling.

Minister Susko: Novela Trestného zákona zabezpečí spravodlivejšie Slovensko!
Novela Trestného zákona podľa ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) zabezpečí, že Slovensko bude lepšie a hlavne spravodlivejšie pre všetkých občanov SR. Uviedol to pre reláciu TV Joj Na hrane. Poslankyňa Irena Bihariová (Progresívne... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Dramatické vysielanie

„Koalícia odhlasovala zákon, ktorý je naozaj katastrofou pre Slovensko. Zákon, ktorým dnes na Slovensku zomrela spravodlivosť,“okomentoval dramaticky poslanec Pročko schválenie zákona vo videu.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik