Erik Kaliňák: Lipšicova podržtaška Grendel si urobil ešte väčšiu hanbu (VIDEO)
10 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Opozícia do posledného možného momentu chcela natiahnuť čas, aby sa čo najviac odložilo hlasovanie o trestných kódexoch. Keď Peter Pellegrini „zatrhol“ niekoľko hodín trvajúce príspevky do rozpravy, kde sa blysli predovšetkým poslanci Matovičovho hnutia, práve  tento politický subjekt sa o odloženie hlasovania pokúsil inou formou.

Šli na to cez pozmeňovacie návrhy. Teda – chceli ísť. Erik Kaliňák sa vo videu na sociálnej sieti baví na amatérčine bývalého podpredsedu NR SR, Gábora Grendela. Ten podal takmer toľko návrhov, koľko je dní v roku, no pozabudol na jednu dôležitú vec, čo jeho obrovské úsilie pri ich spisovaní zmarilo...

Lipšicova podržtaška

„Teraz vám ukážem niečo, čo dokonale ilustruje tú urputnú snahu opozície za každú cenu udržať Daniela Lipšica na poste špeciálneho prokurátora, aby za nich trestnoprávnym spôsobom bojoval s vládou Roberta Fica. Ale ukazuje to aj neschopnosť, s akou tu posledné tri roky vládli. Gábor Grendel, podržtaška Daniela Lipšica, bývalý podpredseda NR SR podal 356-bodový pozmeňovací návrh a ako predkladateľ požaduje, aby sme o každom jednom hlasovali zvlášť, aby čo najviac oddialil koniec Daniela Lipšica,“ hovorí Erik Kaliňák, aby vzápätí ponúkol dokrútku, ktorá je doslova čerešničkou na torte neschopnosti bývalého OĽaNO.

Kaliňák si podal opozíciu: TVÁRIA SA, ŽE TU TRI A POL ROKA VLÁDLI MIMOZEMŠŤANIA (VIDEO)
Vždy vyškerený Sulík po trojročnom tripe po boku slabomyseľného Matoviča dokáže smrteľne vážne tvrdiť, že on nič nevie a nič nepočul. Nedoniesli sa mu do uší žiadne informácie o ľuďoch, zomierajúcich v nezákonnej väzbe. Skonštatoval to Robert... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Toto by ozaj mohol vedieť

V dokrútke je záber na Tibora Gašpara (Smer-SSD), ktorý ako predkladateľ zákona konštatuje, že by parlament mal pristúpiť k hlasovaniu o návrhoch Gábora Grendela.

„Keďže však návrh neobsahuje podpis navrhovateľa Gábora Grendela, nie je možné o ňom hlasovať,“oznámil v rokovacej sále Gašpar skutočnosť, ktorá vyvolala potlesk a pobavený smiech prítomných poslancov.

Kto sa učí od koho

V nedávnej minulosti sme si už akosi zvykli, že podobnými „chybičkami“ sa blyslo skôr PS. Len nedávno 28 podpisov namiesto tridsiatich a nájsť by sa toho dalo ďaleko viac. Aj pre parlamentných nováčikov z opozície je zrejme veľmi povzbudivé, že chyby robia aj „starí harcovníci“, akým Grendel nepochybne je.

Mimovládky kritizujú schválenie novely Trestného zákona
Schválená novela Trestného zákona oslabuje právny štát a boj s korupciou. Zhodujú sa na tom mimovládne organizácie Transparency International Slovensko (TIS) a Nadácia Zastavme korupciu. "Koaliční poslanci schválili novelu Trestného zákona, ktorá... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik